De Graafschap loopt weg van Go Ahead Eagles

De Graafschap ontsnapte aan een nederlaag en liep drie punten uit op naaste belager Go Ahead Eagles. Het verschil tussen de nummers één en twee van de Jupiler League bedraagt nu vier punten. Excelsior blijft goed mee doen in de top van het klassement.

MVV-De Graafschap 1-3De Graafschap leek op weg naar een nederlaag in Maastricht. Daniel Gomez bracht MVV in de 43ste minuut op voorsprong en vijf minuten na rust kwam De Graafschap ook nog eens met tien man te staan toen Yuri Rose na een te late tackle met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De gasten trokken met tien man toch de wedstrijd naar zich toe. Berry Powel tikte de 1-1 binnen na een voorzet van Steve De Ridder, Purrel Fränkel knalde prachtig de 1-2 in de kruising en Powel zorgde vlak voor tijd zelfs voor 1-3.

Go Ahead Eagles-FC Eindhoven 2-3Go Ahead ging verrassend onderuit tegen het laaggeklasseerde FC Eindhoven. De gasten profiteerden in de elfde minuut van slecht uitverdedigen van de thuisclub. Jeffrey Vlug shoot de 0-1 binnen. Vlak na rust maakte Tim Nelemans er 0-2 van. Na de 0-3 van opnieuw Vlug was de wedstrijd gespeeld, al brachten Reza Ghoochannejhad en Marco Parnela Go Ahead nog wel terug tot 2-3. Excelsior-FC Emmen 4-1Excelsior begon slecht tegen Emmen, dat na vier minuten aan de leiding kwam via een doelpunt van Hans Denissen. De thuisclub stelde snel orde op zaken. Guyon Fernandez scoorde in een tijdsbestek van tien minuten twee keer en Kermit Erasmus maakte er in de 28ste minuut al 3-1 van. De Zuid-Afrikaan nam ook de 4-1 voor zijn rekening.

BV Veendam-FC Zwolle 2-1Arne Slot tikte in de zevende minuut namens FC Zwolle een van de lat terug stuiterende bal in het doel, maar de gasten konden die vroeg verkregen voorsprong niet vasthouden. Michael de Leeuw profiteerde van een enorme blunder van doelman Diederik Boer en tekende voor 1-1. In de 48ste minuut maakte Anco Jansen er na een goede actie 2-1 van.

FC Dordrecht passeerde Zwolle door op bezoek bij Telstar met 3-1 te winnen. De middenmoters AGOVV Apeldoorn en Helmond Sport speelden 0-0 gelijk. RBC Roosendaal won op bezoek bij het laaggeklasseerde FC Oss met 1-0. Net als Eindhoven pakte Fortuna Sittard belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. In Limburg ging FC Den Bosch met 1-0 ten onder.