'De gesprekken met Cruijff gaven mij het juiste gevoel'

Edwin van der Sar kijkt uit naar zijn directiefunctie bij Ajax. De recordinternational en voormalig doelman van Ajax gaat vanaf 26 november aan de slag als directeur marketing.

'De gesprekken met Cruijff gaven mij het juiste gevoel'

Michael Kinsbergen zal als algemeen directeur de dagelijkse leiding completeren, Marc Overmars (technische zaken) en Jeroen Slop (financiën) zijn de andere directieleden.

'Ik ga de tijd nemen om me in te werken op dat gebied', vertelt Van der Sar over zijn commerciële functie op de site van zijn belangenbehartiger Sport Promotion. 'Marketing kent legio kanten. Het zal al mijn aandacht gaan opeisen de komende periode. Pas als dat goed loopt, ga ik weer nadenken over de functie van directeur. Maar dat zien we dan wel. Eerst deze uitdaging.'

Voor de bekendmaking van zijn nieuwe functie heeft de 130-voudig international uitvoerig met hervormer Johan Cruijff gesproken. 'Johan is de drijfveer achter de toekomstplannen van de club. Hij wil in alle geledingen oud-spelers, dus ook in de leiding zoals al eerder gebeurde met de komst van Marc Overmars.'

'Zijn visie is helder, de gesprekken gaven mij het juiste gevoel. Want natuurlijk moet je hier over nadenken wanneer je voor de eerste keer wordt benaderd. Het is nieuw, ik zal ervaring moeten opdoen. Maar ooit begint iedereen voor de eerste keer aan een klus. Dat geldt nu ook voor mij. Ik zie dat niet als probleem. Eerder als een uitdaging.' 'Michael van Kinsbergen is gepokt en gemazeld op dit gebied', gaat Van der Sar verder over de zakenman die hem gaat begeleiden. 'We zullen een soort van tandem vormen. Ik zal in ieder geval ook direct met mijn eigen ideeën aan de slag gaan. Ik heb in de loop der jaren goede contacten opgedaan bij de KNVB, de UEFA en de FIFA. Die wil ik wel gaan gebruiken voor Ajax.' Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images (klik hier), tenzij anders vermeld.

Bekijk hier al onze video's