De Boer zag kwaliteit het verschil maken in 3-4-3-systeem

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer constateerde tevreden dat zijn tactische omzetting tegen Roda JC Kerkrade in een kinderlijk eenvoudige zege resulteerde. De Amsterdammers liepen uiteindelijk uit naar 6-0.

De Boer zag kwaliteit het verschil maken in 3-4-3-systeem

'We waren fel en alert, dan creëer je kansen en is het lekker dat de goals direct vallen', analyseerde De Boer bij de NOS. De trainer vreesde voor verslapping na de bliksemstart. 'Vaak ga je minder energie gebruiken na een vroege voorsprong.'

De trainer verruilde het vertrouwde 4-3-3-systeem voor een strijdwijze met drie verdedigers en vier middenvelders. 'Dat doe ik wel vaker tegen ploegen die 4-4-2 spelen. Dan speel je op het middenveld man tegen man en dan moet de kwaliteit het verschil maken', aldus de coach, die vertelde dat de geblesseerde Mitchell Dijks vanwege het aangepaste strijdplan sowieso niet gespeeld had.

Het kwaliteitsverschil tussen de koploper en de Limburgse promovendus resulteerde in zes goals. Arek Milik, Viktor Fischer en Davy Klaassen wisten ieder twee keer het net te vinden, waardoor Ajax vertrouwen tankte in aanloop naar het Europa League-duel van komende donderdag. 'Dit zal een positief gevoel geven richting Fenerbahçe.' Tegen de Turken is Riechedly Bazoer volgens De Boer waarschijnlijk weer beschikbaar, terwijl de Europese wedstrijd voor Dijks te vroeg komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.