Fischer en Milik schitteren bij overtuigende zege Ajax

Reacties

Ajax heeft een probleemloze avond beleefd tegen Roda JC Kerkrade. Na een snelle voorsprong liep Ajax uit naar een eclatante zege: 6-0.

Fischer en Milik schitteren bij overtuigende zege Ajax

Ajax begon aan het duel met Roda JC met de wetenschap dat het in alle 41 eerdere thuiswedstrijden tegen de Limburgers gescoord had. Ook dit keer deed een Amsterdamse treffer niet lang op zich wachten. In de vierde minuut was het raak via Viktor Fischer. De Deen tikte binnen nadat Joël Veltman, woensdag met een eigen goal nog de schlemiel tegen Feyenoord (1-0), de paal had getroffen. Voor Ajax was het de tweehonderdste competitiegoal in de Amsterdam Arena sinds Frank de Boer in december 2010 werd aangesteld als trainer.

 Twee minuten later deelde Arek Milik de volgende tik uit. De Poolse spits, die terugkeerde in de basis na een buikspierblessure, kon simpel afmaken na voorbereidend werk van Fischer. Zo betaalde de keuze van De Boer om met een 3-4-3-formatie te starten tegen de twee spitsen van Roda JC zich al snel uit. De promovendus kwam nauwelijks onder de druk uit en werd alleen vlak voor rust gevaarlijk, toen Jasper Cillessen een schot van Tomi Juric pareerde.

Voor Joël Veltman viel er tegen Roda JC weer wat te lachen. Hij was betrokken bij de openingsgoal.
Voor Joël Veltman viel er tegen Roda JC weer wat te lachen. Hij was betrokken bij de openingsgoal.

Op dat moment was de wedstrijd al gespeeld, want met pas zijn tweede competitietreffer van dit seizoen had Davy Klaassen voor de 3-0 gezorgd. De aanvallende middenvelder profiteerde van een goede voorzet van Milik. Ook bij de vierde goal was de aanvalsleider betrokken. Milik ontdeed zich van een opponent, legde af en Fischer schoof simpel binnen.

Direct na deze goal in de 59ste minuut kon het publiek opnieuw op de banken, dit keer voor de rentree van John Heitinga. Bij de 4-0 riante voorsprong gunde De Boer de 31-jarige verdediger zijn eerste competitieminuten sinds zijn terugkeer. Heitinga had tot zijn invalbeurt van vandaag alleen gespeeld in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap.

Hoewel Ajax na rust wat gas terugnam met oog op het Europa League-duel met Fenerbahçe op donderdag, gaven Milik en Klaassen de stand toch nog wat extra cachet. Doelman Benjamin van Leer verkeek zich op een vrije trap van Milik en Klaassen bepaalde na een slim hakje van Fischer de eindstand: 6-0. Voor Ajax was het de eerste keer sinds 28 september 2013 (6-0 tegen Go Ahead Eagles) dat er zes keer werd gescoord in een competitiewedstrijd.

De ruime zege betekent voor de koploper bovendien dat concurrent Feyenoord zondag moet winnen bij ADO Den Haag (aftrap 12.30 uur) om gelijke tred te houden. Ajax liet slechts vijf punten liggen in elf competitiewedstrijden. Roda JC, dat tiende staat, is na een goede competitiestart teruggevallen. Sinds 30 augustus won de ploeg van trainer Darije Kalezic geen wedstrijd meer in de Eredivisie (G4, V3).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.