Dijks haakt geblesseerd af bij Ajax, Bazoer lijkt inzetbaar

Reacties

Mitchell Dijks moet het competitieduel van Ajax met Roda JC Kerkrade laten schieten. Ajax maakt bekend dat een liesblessure hem zaterdag in De Arena aan de kant houdt. Riechedly Bazoer ging met klachten aan zijn knie langs in het ziekenhuis, maar lijkt inzetbaar.

Dijks haakt geblesseerd af bij Ajax, Bazoer lijkt inzetbaar

De linksback van de Amsterdammers liep zijn blessure woensdag op in het bekerduel bij Feyenoord. Ajax verloor in de clash met de aartsrivaal door een eigen goal van Joël Veltman in de laatste minuut van de blessuretijd: 1-0. 'Het gebeurde in de eerste minuut, hij heeft op basis van adrenaline het duel uitgespeeld', vertelde trainer Frank de Boer op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Roda JC. 'We zullen nu alleen moeten afwachten hoe lang hij aan de kant staat.'

De 22-jarige Dijks is dit seizoen een vaste waarde bij Ajax. In negen van de tien competitieduels stond hij in de basis. Alleen het uitduel met FC Twente (2-2) moest hij laten schieten, destijds eveneens vanwege blessureleed.

Dijks is niet de enige Ajacied die niet ongeschonden uit de strijd kwam. Riechedly Bazoer hield knieklachten over aan het duel in De Kuip. De middenvelder brak de training vrijdag eerder af en liet het gewricht in het ziekenhuis preventief onderzoeken, maar de Amsterdammers verwachten dat hij zaterdagavond inzetbaar is als de lijstaanvoerder het opneemt tegen de nummer tien.

'Hij kon wel alles meedoen op de training. Alleen het afronden heeft hij laten schieten', lichtte De Boer toe. 'We willen geen risico's nemen. Hij was er ook zelf een beetje onzeker over. Vandaar dat een MRI-scan alle onduidelijkheid moet wegnemen.' Spits Yaya Sanogo is op de weg terug. De Boer: 'Sanogo is trainingsfit. Hij heeft vandaag voor het eerst met de groep meegetraind. Die zal nog een week flink aan de bak moeten en hij kan dan in Jong Ajax gaan spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.