De Boer looft Roda: 'Daar begint het mee, met passie'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer acht de kans niet groot dat hij zondag Davy Klaassen terug heeft voor het uitduel met Roda JC Kerkrade. Waar de coach van de Amsterdammers eerder wel positief was, vertelde hij vrijdag tijdens zijn perspraatje dat inmiddels minder te zijn.

De Boer looft Roda: 'Daar begint het mee, met passie'

Zondag wordt er in Limburg om 12.30 uur afgetrapt, maar De Boer is allesbehalve zeker van de aanwezigheid van de middenvelder. 'Het is afwachten of hij inzetbaar is. Hij keek niet heel vrolijk, dus ik denk dat het lastig wordt.' Ajax kan ook al lang niet beschikken over Kenny Tete. Maar behalve de rechtsback en de aanvoerder is iedereen fit, vertelde De Boer.

De Boer verwacht zondag zeker geen walk-over. 'Ze spelen vaak  4-4-2 en gisteren een 3-5-2-variant. We moeten dus nog even afwachten hoe ze zullen aantreden', vervolgt De Boer over de Limburgers, die de laatste twee duels wonnen. Daarvoor werd er juist veertien keer (!) op rij niet gewonnen door de huidige nummer dertien.

'Roda is ook nog een ploeg met heel veel nieuwe spelers die zich allemaal willen bewijzen', verwees De Boer naar de zeven nieuwelingen. 'Bovendien zag je gisteren ook aan de interviews na de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-0, red.) dat die jongens dolgraag voor hun club spelen en blij zijn om in de Eredivisie uit te komen. Daar begint het allemaal mee. Met passie.'

De Boer maakt zich geen zorgen over het Limburgse kunstgrasveld en het aanvangstijdstip van 12.30 uur. Voorheen zette Ajax geregeld slechte resultaten neer tijdens de vroege zondagwedstrijd. 'Maar dat is al een tijd geleden. En ik vind het nooit erg dat we op kunstgras spelen. Volgens mij zijn onze statistieken wat dat betreft heel aardig', besloot De Boer, die nogmaals herhaalde blij te zijn dat er in De Arena een nieuw veld is geplaatst.

Ajax heeft door het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen Heracles nog maar een punt voorsprong op PSV. De Eindhovenaren treffen zaterdagavond in eigen huis hekkensluiter De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.