De Boer hoopt dat Bazoer voorbeeld Eriksen volgt

Reacties

Riechedly Bazoer werkt met Ajax-trainer Frank de Boer gericht aan zijn rendement. De middenvelder van de Amsterdammers kreeg van zijn coach de opdracht om meer op dat aspect van zijn spel te focussen.

De Boer hoopt dat Bazoer voorbeeld Eriksen volgt

In de laatste drie competitieduels scoorde Bazoer twee keer. Tegen De Graafschap (2-1) en ook thuis tegen Vitesse (1-0) was hij zodoende belangrijk voor Ajax. De middenvelder staat door die twee treffers na zestien competitieduels op drie doelpunten. In de eerste seizoenshelft tekende hij ook voor drie assists.

'Het is hetzelfde als bij Christian Eriksen', stelt De Boer op de clubwebsite over de nog tot medio 2020 vastliggende middenvelder, die op de radar staat bij de gehele Europese top. 'Het is een onderdeel waarop hij kan verbeteren; het maken van goals en assists. Met de bal aan de voet mooie dingen laten zien is leuk, maar uiteindelijk gaat het om rendement. Daar hebben we met hem over gesproken. Hij heeft nu twee goals in de laatste drie duels gemaakt, dus hij is op de goede weg.' Omdat Eriksen in die opdracht slaagde, verdiende de Deen in 2013 een transfer van Ajax naar Tottenham Hotspur.

De Ajax-coach is ook blij met Mike van der Hoorn. De verdediger die herhaaldelijk aangaf meer aan spelen toe te willen komen, mocht tegen Vitesse al snel invallen door de blessure voor Kenny Tete. Omdat de geblesseerde rechtsback lang moet toekijken is de centrumverdediger een optie om meer aan spelen toe te komen. Voor het duel van vanavond met Heracles Almelo zit ook de op het tweede geraakte Ricardo van Rhijn weer bij de wedstrijdselectie.

'Mike deed het heel goed', aldus De Boer over Van der Hoorn, die eerder te horen kreeg dat hij niet mocht vertrekken uit Amsterdam. 'Ik ben blij voor hem, hij heeft lang moeten wachten. We verdedigden tegen Vitesse erg goed en gaven geen kans weg, daar was Mike onderdeel van. Hij heeft laten zien waarom hij niet weg mag en een ideaal alternatief is voor als er iemand wegvalt', aldus de trainer van Ajax, dat de twintigste speelronde ingaat met drie punten voorsprong op PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.