De Boer wijst naar gemiste kansen: 'Dat ontbreekt eraan'

Frank de Boer vond het spel van Ajax helemaal niet zo slecht tegen Vitesse. De trainer vond met name de eerste helft prima, maar vindt wel dat zijn ploeg beter met de kansen om moet gaan.

Ajax kwam binnen een minuut op voorsprong via Riechedly Bazoer. Toch rekende De Boer daarna niet op een rustig avondje, vertelde hij na afloop aan FOX Sports. 'Nee, ik weet dat Vitesse een goed voetballende ploeg heeft. Het is natuurlijk lekker en leuk, 1-0 in de eerste minuut, maar het zegt nog niks, dat bleek ook wel.'

'Of de vroege goal verlammend werkte? Nee, dat vind ik niet', vervolgde de coach van de koploper van de Eredivisie. 'Ik vond met name in de eerste helft dat Anwar El Ghazi continu dreiging had en wij hadden verreweg de meeste mogelijkheden. Ik vond ons in de eerste helft de bovenliggende partij.'

Na rust was het spel van Ajax een stuk minder, vond De Boer. 'In de tweede helft hadden we minder balbezit. Voor rust wonnen we heel veel duels in een vroeg stadium door goed druk te zetten, waardoor Vitesse de hele tijd in de problemen kwam. Na rust gebeurde dat slechts sporadisch en daarom werden we teruggedrongen door Vitesse. Maar we bleven wel druk zetten en daarom heeft Jasper Cillessen niet veel te doen gehad.'

'Verwacht ik meer spektakel? Ja, dat ontbreekt er nog aan, maar we hebben wel drie of vier goede omschakelmomenten gehad en daar doen we dan te weinig mee. Er waren genoeg mogelijkheden om ze echt pijn te doen, maar dat hebben we nagelaten', besloot De Boer zijn analyse van de wedstrijd.

Tete en Klaassen
De oefenmeester van de Amsterdammers ging wel in op de blessure van Kenny Tete, die al voor rust met een enkelblessure naar de kant moest. 'Het is even afwachten. Hij had natuurlijk al wat last van deze enkel en ik weet niet hoe ernstig het is. Hij liep net alweer wel enigszins normaal, maar het blijft afwachten. Ik moet de beelden nog terugkijken, maar volgens mij was het een aardig harde tackle. Er zat misschien nog wel een bal tussen, maar daarna kwam het hele lichaam er achteraan. We hopen dat het niet te ernstig is.'

Behalve Tete is ook Davy Klaassen, die er tegen Vitesse niet bij was door een knieblessure, een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo van dinsdagavond. De Boer: 'Ik zet een heel licht streepje door Klaassen voor Heracles. Het is nog niet helemaal definitief, maar het wordt wel lastig.'