De Boer gunt Van de Beek debuut in basis Ajax

Reacties

Drie dagen na zijn debuut in de Europa League tegen Celtic (2-1 winst) heeft Donny van de Beek zijn eerste basisplaats in de hoofdmacht van Ajax bemachtigd. De achttienjarige middenvelder krijgt van trainer Frank de Boer de voorkeur boven Lasse Schöne en Thulani Serero.

De Boer gunt Van de Beek debuut in basis Ajax

De achttienjarige Van de Beek vormt een middenveld met Nemanja Gudelj en Davy Klaassen. Het talent uit Amersfoort doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding bij de Amsterdammers en mag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle dus voor het eerst aantreden in de Eredivisie.

Joël Veltman is hersteld van zijn ziekte en keert centraal achterin terug. Verder is het elftal van Ajax ongewijzigd. Viktor Fischer, Arek Milik en Amin Younes vormen opnieuw de voorhoede van de huidige koploper van de Eredivisie. Vaclav Cerny, met de winnende goal nog de gevierde man tegen Celtic, start op de bank. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Zwolle.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Van de Beek, Klaassen, Gudelj; Fischer, Milik, Younes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.