De Boer baalt van Ajax: 'Ik hield mijn hart vast'

Ajax-trainer Frank de Boer was zeer kritisch over de eerste helft die zijn ploeg op de mat legde tegen De Graafschap (2-1). 'Als je stilstaat, kun je nooit een tegenstander verrassen.'

Ajax speelde voor rust in een zeer laag tempo en kreeg de bezoekers uit Doetinchem daardoor niet klein. 'Ik heb niet voor niets zo staan schreeuwen', zei De Boer tegen FOX Sports over zijn uitbarsting langs de zijlijn. 'De eerste helft was echt zeer matig. Ik had nog zo tegen mijn spelers gezegd dat ze in de basiszaken het verschil kunnen maken. Met een paar meter extra of een goede pass kun je wél de druk op de ketel houden. Dat deden we niet.'

'Na rust zag je wel een ander Ajax, al was het ook niet het allerbeste', vervolgde de trainer. 'We kregen wel kansen en hielden De Graafschap onder druk. In de eerste helft hield ik mijn hart vast.'

Door de nipte overwinning is Ajax officieel winterkampioen. 'Leuk hoor, maar het stelt niets voor', relativeerde De Boer. 'We weten waar we aan moeten werken.' De coach zei tot slot dat hij de club in maart zal informeren over zijn toekomstplannen. 'Op dit moment is de kans het grootst dat ik bij Ajax blijf.'