De absurde sprint van Bale die een Barcelona-loopbaan verwoestte

Reacties

Gareth Bale geldt als een uitgesproken finale-expert bij Real Madrid. Deze status verdiende hij onder meer met een weergaloze treffer bij de bekerclimax tegen Barcelona, deze donderdag precies zes jaar geleden.

De absurde sprint van Bale die een Barcelona-loopbaan verwoestte
© Pro Shots

De Barça-loopbaan van Marc Bartra wordt vooral geassocieerd met de finale van het Copa del Rey-toernooi in 2014. Niet omdat de verdediger zijn ploeg na 68 minuten langszij hielp na de openingstreffer van Ángel Di María, maar door de wijze waarop Bale hem in Mestalla vernederde bij de winnende Real-goal in de 85ste minuut.

De Welshman, die in de zomer van 2013 voor honderd miljoen euro was overgekomen van Tottenham Hotspur, zette vlak voor de middenlijn een splijtende demarrage in. Bartra probeerde Bale bij te benen, maar oogde als een boerenkar in een Formule 1-race. Hoewel de ontketende Welshman helemaal naar links moest uitwijken en zelfs even buiten de lijnen doorsprintte kon Bartra hem totaal niet bijhouden. Oog in oog met keeper José Manuel Pinto maakte de ex-speler van de Spurs het knap af.

Bartra zou nooit definitief doorbreken bij Barcelona en werd uiteindelijk in 2016 van de hand gedaan aan Borussia Dortmund. Sinds 2018 verdedigt de veertienvoudig Spaans international de kleuren van Real Betis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.