Databasebureau adviseerde Memphis Lyon-transfer

Reacties

Het management van Memphis Depay heeft een extern databasebureau ingeschakeld om te adviseren over zijn transfer. Zo moest een Royston Drenthe-scenario worden voorkomen.

Databasebureau adviseerde Memphis Lyon-transfer

Memphis – die zich laat begeleiden door het Amsterdamse SEG – liet afgelopen winter Everton, Fenerbahçe en Italiaanse en Spaanse subtoppers schieten ten faveure van de Franse nummer vier Olympique Lyon. Dat was mede gebaseerd op de bevindingen van Sci Sports.

Daar worden de kenmerken van spelers afgezet tegen speelwijze, trainer en ploeggenoten bij de geïnteresseerde clubs. Aan de hand van alle statistieken wordt zo een transferadvies gegeven. Bij Memphis rolde Olympique Lyon uit de computer.

Na de entree van de laptoptrainer noteert Memphis een laptoptransfer. Dick Advocaat, die namens Fenerbahçe geïnteresseerd was, begrijpt dat wel. 'Ik had hem graag gehaald. Maar ik moet zeggen dat de Ligue 1 goed bij hem past. Een fysiek sterke competitie, daar blijft hij met gemak overeind.'

Memphis tekende tot 2021 bij de club die negen jaar geleden voor het laatst kampioen werd. Manchester United heeft een terugkoopclausule laten opnemen in het verkoopcontract met Olympique Lyon.

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het hele verhaal over de zoektocht van Memphis naar zijn topniveau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.