Darri wint arbitragezaak van Erzurumspor

Reacties

Brahim Darri (27) heeft recht op een vergoeding van 145 duizend euro van het Turkse BB Erzurumspor. Dat blijkt uit een vonnis van de FIFA-arbitragecommissie.

Darri wint arbitragezaak van Erzurumspor

In januari 2021 tekende de voormalige linksbuiten van onder meer Heracles Almelo en NEC een contract tot het einde van het seizoen bij BB Erzurumspor. Een succes werd dat niet. Darri speelde maar 48 minuten in de competitie en de club degradeerde uit de Süper Lig. Al na drie maanden werd het contract weer ontbonden. Daarbij werd afgesproken dat de Turken hem 140 duizend euro zouden betalen.

De clubleiding betaalde niks, naar eigen zeggen omdat er geen inkomsten binnenkwamen uit kaartverkoop en de vrije val van de Turkse lira. Vervolgens spande Darri een arbitragezaak aan bij de FIFA. Hij kreeg gelijk. Omdat BB Erzurumspor niet contract niet nakwam, had Darri bovenop het openstaande bedrag ook nog recht op vijfduizend euro compensatie.

Darri staat nu onder contract bij Samsunspor en is verhuurd aan Denizlispor, dat voorlaatste staat op het tweede niveau van Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.