Dankzij Slagveer kan Heerenveen tegen Ajax 'feestje' bouwen

Reacties

Luciano Slagveer besefte dat hij zaterdag niet zijn beste wedstrijd had afgeleverd. 'Maar als je dan toch de winnende goal maakt, is dat altijd mooi', zei de aanvaller tegen FOX Sports na de zege op ADO Den Haag (0-1).

Dankzij Slagveer kan Heerenveen tegen Ajax 'feestje' bouwen

Zijn doelpunt in de Hofstad was een vervolg van zijn productieve optredens na de winterstop. 'In tweede helft van het seizoen gaan ze er lekker in', zei Slagveer, die inmiddels zes keer heeft gescoord in 2015.

De aanvaller van SC Heerenveen mag zich daarmee de meest productieve speler in de Eredivisie noemen van dit kalenderjaar, al moet hij die positie delen met PSV'er Mempis Depay. 'Ik ga de strijd wel met hem aan', zei Slagveer met een glimlach.

De aanvaller bracht met zijn doelpunt SC Heerenveen 'een giga-belangrijke overwinning', zoals trainer Dwight Lodeweges het succes in Den Haag bestempelde. 'Zeker als je kijkt naar de uitslagen onder je en je pakt zelf de punten', refereerde de coach ook aan de misstap van concurrenten FC Twente en SC Cambuur.

Met een voorsprong van acht punten lijkt de zevende plaats – en daarmee plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal – een zekerheidje. Dat geeft ook vertrouwen naar volgende week, 'om te proberen van de thuiswedstrijd tegen Ajax een feestje te maken'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.