Dag van de waarheid voor Feyenoord

Reacties

Het is donderdagavond alles-of-niets voor Feyenoord. Als de club er thuis tegen AZ niet in slaagt de bekerfinale te halen, is het seizoen praktisch verloren.

Dag van de waarheid voor Feyenoord

Feyenoord heeft na een enorme winterdip in de Eredivisie een straatlengte achterstand op PSV (22 punten) en Ajax (21). Het betekent dat alleen het winnen van de KNVB-beker het seizoen van de Rotterdammers nog wat glans kan geven.

Voor de winnaar van het bekertoernooi is bovendien een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League weggelegd. Dat ticket kan Feyenoord goed gebruiken, want als het zich voor de competitie voor het toernooi plaatst moet het minstens één tegenstander uitschakelen voor de poulefase begint. Geen sinecure, omdat Feyenoord zijn eerstvolgende Europese thuiswedstrijd zonder publiek moet spelen.

Na Ajax (achttien keer) is Feyenoord (elf) de club met de meeste bekerzeges. Tegenstander AZ won de cup vier keer. De laatste keer dat de Alkmaarders de beker wonnen was in 2013, terwijl Feyenoord de prijs in 2008 voor het laatst pakte. Het duel in De Kuip begint om 20.45 uur. De winnaar speelt in de finale tegen FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.