Ten Hag denkt nog niet aan De Kuip: 'De cup begraven we'

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag wil voorlopig niets meer horen over het KNVB-bekertoernooi. 'We hebben nog zeven weken te gaan tot de finale en willen ook wat in de competitie', stelde hij na de met 3-0 gewonnen wedstrijd in de halve finale tegen VVSB.

Dat hij 24 april - de dag van de finale in De Kuip - al stiekem had omcirkeld in zijn agenda, ontkende Ten Hag met klem in gesprek met FOX Sports. 'Je moet de beer niet vellen voordat-ie geschoten is', kwam de hoofdcoach met een tegeltjeswijsheid na het duel met de Zondagtopklasser. Erg gemakkelijk was de wedstrijd voor de domstedelingen dan ook niet verlopen.

'Ik had verwacht dat het zo moeizaam zou verlopen. Je kunt het gemakkelijker krijgen als je de grote kansen voor rust benut, maar als dat niet gebeurt krijgt hun keeper een magneet in zijn handen. Ik moet mijn ploeg een compliment geven, want we hebben georganiseerd gespeeld en ik heb in de rust gezegd: "Blijf onverstoorbaar, ga stoïcijns door". We hebben georganiseerd gespeeld en dan valt de 1-0 uiteindelijk.'

Standbeeld
Die kwam op naam van verdediger en aanvoerder Mark van der Maarel en niet van de voet van Ruud Boymans, die met name voor rust meerdere kansen verprutste. 'Je bent spits, dus je wil scoren', ging de aanvaller in op zijn missers. 'Het was lastig, maar ik ben positief gebleven en gelukkig hebben we Mark van der Maarel. Die verdient hier inmiddels ook wel een standbeeld', zei Boymans met een knipoog.

Mede door de treffer van Van der Maarel plaatste FC Utrecht zich voor de finale van het KNVB-bekertoernooi, maar over die prestatie en sich wilde Ten Hag niet te lang napraten. 'We gaan naar een mooie apotheose van het seizoen, maar we moeten zaterdag in de Eredivisie-wedstrijd tegen SC Heerenveel weer gewoon vlammen. De cup begraven we. Afgelopen zondag hebben we het tegen Feyenoord (2-1 nederlaag, red.) laten liggen, omdat we toen van FC Utrecht verloren', zei hij ietwat cryptisch. 'Ik heb meer dan elf basisspelers, dus ze vechten samen maar uit met welke spelers ik die slotfase inga.'