'Daar was ik nog niet goed genoeg voor, zei Vonk'

Reacties

Weinig voetballers hadden zo’n merkwaardig seizoen als Luciano Slagveer (21). De rechtsbuiten van SC Heerenveen werd voor de winterstop geregeld verguisd door de eigen fans en kwam niet verder dan één goal en twee assists. In de tweede helft van het seizoen nam hij revanche.

'Daar was ik nog niet goed genoeg voor, zei Vonk'

Na de winterstop maakte Slagveer liefst elf goals (inclusief play-offs), verlengde hij zijn contract en sloten de supporters hem liefdevol in de armen. De ommezwaai volgde al voor de winter. Hij scoorde tegen Ajax – al kreeg hij ook twee gele kaarten – en in de duels erna gaf hij twee assists.

'Dat gaf me weer wat vertrouwen', vertelt Slagveer deze week in Voetbal International. 'Maar ik ging op trainingskamp met maar één doelpunt en twee assists achter mijn naam. Dan weet je dat een club als Heerenveen op zoek gaat naar een buitenspeler met meer rendement. Hans Vonk (technisch directeur, red.) zei bovendien dat ze de optie in mijn contract niet wilden lichten. Voor het geld dat ik zou gaan verdienen, had ik te weinig laten zien. Daar was ik nog niet goed genoeg voor, zei Vonk. Ik snapte dat ook wel, ik had niet bepaald de sterren van de hemel gespeeld. Ze wilden wel verlengen, maar met andere bedragen in het contract. Ik heb mijn hoofd gereset, het vertrouwen uit die laatste wedstrijden voor de winterstop meegenomen en tegen FC Utrecht scoorde ik meteen. Toen was ik erdoorheen.' 

Lees in de nieuwe VI en op VI Premium meer over het wonderbaarlijke seizoen van Slagveer. Hij legt bovendien uit waarom hij voorlopig wel goed zit bij SC Heerenveen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.