Curaçao speelt gelijk in oefenwedstrijd met desalniettemin groot belang

Reacties

Curaçao heeft in de nacht van maandag op dinsdag gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen El Salvador. No big issue, zul je denken, maar daarmee heeft het Caribische eiland nagelaten zich in Pot 1 te spelen voor de aanstaande WK-kwalificatieloting.

Curaçao speelt gelijk in oefenwedstrijd met desalniettemin groot belang
© Pro Shots
Curaçao
Curaçao
1 - 1
El Salvador
El Salvador

De druk op vriendschappelijke wedstrijden is over het algemeen niet heel groot, maar voor Curaçao stond er vannacht zeker wat op het spel. Het was de laatste wedstrijd voor de loting van de WK-kwalificatie en het moest winnen om Haïti te passeren op de FIFA-wereldranglijst en een plek in Pot 1 te bemachtigen. Dat zou op papier een minder zware groepsgenoot opleveren dan wanneer je in Pot 2 zit.

Van de basisspelers van Curaçao hebben alle spelers ooit op de Nederlandse velden gespeeld, of zij spelen er nog steeds. Al binnen twintig minuten kreeg de thuisploeg een strafschop, toen Jeremy Antonisse (ex-PSV en -FC Emmen) werd neergehaald in het strafschopgebied. Voormalig NEC'er Rangelo Janga werkte de 1-0 binnen vanaf de stip.

Twintig minuten voor tijd maakte Styven Vásquez de gelijkmaker (1-1) met zijn linkerbeen. Daardoor blijft Curaçao op de wereldranglijst onder Haïti staan en komt het in Pot 2 terecht voor de loting. Afgelopen vrijdag speelde Curaçao ook al een oefenwedstrijd tegen El Salvador. Ook toen werd het 1-1.

Met beide gelijkspelen tegen het hoger geklasseerde El Salvador sluit Curaçao het jaar 2023 toch op een positieve manier af. Na het debacle op de Gold Cup heeft Curaçao onder leiding van Dean Gorré de weg weer omhoog gevonden. Dat is ook nodig, want in juni 2024 begint de WK-kwalificatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.