Crystal Palace gedeeld tweede na overwinning op West Brom

Yohan Cabaye heeft Crystal Palace met een assist en een doelpunt aan de vijfde overwinning van het seizoen geholpen. De 29-jarige Fransman zorgde er met zijn inbreng in het duel met West Bromwich Albion (2-0 winst) voor dat de Londenaren op een gedeelde tweede plek staan.

Wilfried Zaha (foto) toonde zich de gevaarlijkste man aan de zijde van de thuisploeg, maar wist het net maar niet te vinden voor Crystal Palace. Dat lukte Yannick Bolasie na een kleine zeventig minuten wel. De Congolees werd bediend door Cabaye, die zijn corner in eerste instantie zag stranden maar bij zijn tweede poging wel tot een afgemeten voorzet kon komen. Voor de linkerflankspeler was het daarna simpel binnenknikken.

Het lukte Zaha dan wel niet om tot scoren te komen, een minuut voor het laatste fluitsignaal versierde hij nog wel een strafschop. Die werd koeltjes benut door Cabaye, waarmee de veertigvoudig Frans international de ploeg van manager Alan Pardew naar de gedeelde tweede plaats in de Premier League schoot. Crystal Palace komt door de 2-0 overwinning namelijk op vijftien punten uit acht competitiewedstrijden, evenveel als Manchester City. De Citizens hebben echter nog wel een wedstrijd tegoed.