Pardew looft Cabaye: 'Hij kan het op ieder niveau'

Reacties

Crystal Palace doet het ook dit seizoen weer boven verwachting, mede met dank aan Yohan Cabaye. Manager Alan Pardew is dolblij met zijn Franse vedette.

Pardew looft Cabaye: 'Hij kan het op ieder niveau'

Pardew nam het in januari van dit jaar over bij de toenmalige nummer achttien van de Premier League, waarna hij de ploeg middels een fraaie eindspurt naar de tiende plaats in de eindrangschikking leidde. Door de zege bij Watford (0-1) staan The Eagles nu zesde. Opvallend: wie een ranglijst opmaakt over het kalenderjaar 2015 komt tot de conclusie dat Palace ook op díé lijst zesde staat. Alleen Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United en Liverpool doen het sinds de aanstelling van Pardew beter.

De overwinning tegen de ploeg van Nathan Aké en Steven Berghuis kwam tot stand door een rake penalty van Yohan Cabaye (foto). De Fransman is een oude bekende van Pardew. 'Het verraste me een beetje dat hij 'm nam, normaal neemt Dwight Gayle ze. Maar goed, ik liet hem maar.' Cabaye kwam in 2011 van Lille naar Newcastle United, waar hij met Pardew werkte. Nadat de middenvelder in anderhalf jaar tijd bij Paris Saint-Germain niet wist door te breken, haalde Pardew hem deze zomer naar Palace.

En daar is de Engelsman dolblij mee. 'Hij brengt ervaring en zelfvertrouwen mee, en kan het op ieder niveau.' Palace won zondag dus voor de vierde keer dit seizoen. Alleen van Manchester City, Tottenham Hotspur en Arsenal werd verloren. 'Met name tegen City hadden we niet hoeven verliezen', vond Pardew, waarna hij met een rekensom kwam. 'Een punt tegen Spurs, City én vandaag tegen Watford was geweldig geweest. Maar als we dan een keer een potje winnen, zoals vandaag, hebben we óók drie punten en maken we die nederlagen weer goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.