Cruijff somber gestemd over toekomst Ajax

Reacties

Ajax heeft in de ogen van Johan Cruijff de verkeerde richting gekozen. Zijn keuze te breken met de Amsterdamse club is 'een goed besluit' geweest.

Cruijff somber gestemd over toekomst Ajax

Volgens Cruijff is er na vier jaar weinig over van de in zijn ogen realistische plannen om de Amsterdamse club richting de Europese top te laten groeien. 'Als ik Ajax nu zie, dan houdt het niet over', zegt hij in De Telegraaf.

Cruijff heeft dit seizoen ook op het veld voorbeelden gezien dat de Amsterdamse club het verkeerde pad is ingeslagen, waarbij hij ook doelt op de doelpunten die in de laatste minuut zijn weggegeven tegen Fenerbahçe en Feyenoord.

'Acties waardoor Ajax ook nog eens de Europa League en het bekertoernooi kon vergeten', constateert Cruijff, die daarin meer dan alleen een uitschakeling zag. 'Details die voor mij bevestigden dat de manier van voetballen ver van mijn visie afstond. Mijn referentie is het spel van Barcelona en Bayern München en daar zag ik bij Ajax te weinig van terug. Dan moet je gewoon eerlijk zijn en er afstand van nemen.'

Waar Cruijff kritiek heeft op trainer Frank de Boer, daar neemt hij Wim Jonk en Tscheu La Ling in bescherming. Volgens de oud-international is Ajax onheus met de twee omgegaan. Hun vergeefse pogingen de Amsterdamse club weer richting 'het voetbal' te krijgen sneuvelden in de bestuurlijke organisatie.

'Omdat Wim, Tscheu en ik drie echte Ajacieden zijn, blijven we natuurlijk hopen dat het toch goed komt met onze club. Maar we denken van niet', sluit Cruijff af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.