'Proberen scherven tussen Ajax en Cruijff te lijmen'

Reacties

Michael van Praag hoopt dat Johan Cruijff in de toekomst toch nog iets wil betekenen voor Ajax. Donderdag kwam het tot een breuk tussen de Amsterdammers en hun clubicoon.

'Proberen scherven tussen Ajax en Cruijff te lijmen'

Cruijff hoopte namelijk dat de bestuursraad donderdagavond zou worden weggestuurd, maar bij de algemene ledenvergadering schaarden de 324 stemgerechtigde aanwezigen zich juist achter dat orgaan. Als diezelfde bestuursraad weggestemd zou zijn, was zitting nemen in een interim-bestuur voor Cruijff een optie.

Van Praag was een van de aanwezigen die het woord nam. 'Ik heb me door de feiten laten overtuigen', reageerde de erevoorzitter van Ajax. 'Henrichs heeft een open en duidelijke presentatie gegeven. En de waarheid verteld. Het kon ook niet anders. Want ook bijvoorbeeld Tscheu La Ling zat in de zaal.'

Ling, een van de vertrouwelingen van Cruijff, liet in het rapport dat hij vorige maand publiceerde over de structuur bij Ajax weinig heel van het reilen en zeilen bij de Amsterdamse club. Deze week uitte Dennis Bergkamp in Voetbal International echter forse kritiek op de voormalig adviseur van Ajax en zijn rapport. Bergkamp maakt deel uit van het technisch hart van de Amsterdammers. De onenigheid in dat orgaan leidde uiteindelijk tot het vertrek van hoofd opleiding Wim Jonk en de man achter de Fluwelen Revolutie: Cruijff.

'Er is gediscussieerd op niveau. En in mijn ogen was er daarna geen ruimte meer voor misverstanden', vervolgde oud-preses Van Praag, die beseft dat de uitslag van vanavond tot een definitieve breuk met Cruijff zal leiden. 'De hele club wil niets liever dan het Plan Cruijff uitvoeren. Het liefst met Johan erbij natuurlijk. Johan moet zich eerst op zijn ziekte richten. Maar op een geschikt moment ga ik proberen de scherven tussen hem en de club te lijmen. Dat zie ik als mijn taak. En Johan is mijn vriend.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.