Nieuwe revolutie op komst bij Ajax?

Reacties

In de agenda van de uiteenlopende kampen binnen Ajax staat donderdag 17 december staat al langere tijd omcirkeld. Vanavond vindt de ledenvergadering plaats, waarin de bestuursraad kan worden weggestemd. Mochten zij opstappen, dan is een nieuwe revolutie in de maak met een rigoureus domino-effect.

Nieuwe revolutie op komst bij Ajax?

Ajax heeft ruim zevenhonderd leden, die over 73 procent van de aandelen beschikken, en worden vertegenwoordigd door de bestuursraad. Die raad, bestaande uit zeven personen met Hennie Henrichs als voorzitter, controleert onder meer de raad van commissarissen. De rvc schaarde zich onlangs achter de directie inzake de problemen rond Wim Jonk, waardoor de hoofd jeugdopleiding vertrok uit Amsterdam, met in zijn schaduw enkele medewerkers. Daarnaast keerde Johan Cruijff de club door het ontslag van Jonk de rug toe.

Vanavond wordt duidelijk hoe groot de macht van Cruijff nog is. Afgelopen maandag liet hij in De Telegraaf optekenen dat hij hoopt dat de bestuursraad wordt weggestuurd. In dat geval zal hij beschikbaar zijn om in het interim-bestuur plaats te nemen. Het is een laatste wanhoopskreet, waar vanavond de waarde van zichtbaar wordt.  

Mochten de leden met grote meerderheid het vertrouwen in de bestuursraad opzeggen, dan valt indirect ook de steun voor de rvc en daarmee de directie weg. Gevolg is een domino-effect met gigantische gevolgen. Een nieuwe revolutie is dan in de maak.  Overigens staat vanavond ook onder meer de mogelijke herbenoeming van voorzitter Henrichs op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.