Cruijff: 'Positief signaal De Jong voor de jongere spelers'

In navolging van trainer Frank de Boer heeft ook Johan Cruijff uitgesproken dat Siem de Jong een 'mooi signaal' heeft afgegeven door bekend te maken dat hij ook komend seizoen uitkomt voor Ajax. De middenvelder zei vorig seizoen open te staan voor een transfer naar een club in een buitenlandse topcompetitie, maar verklaarde afgelopen vrijdag bij Ajax te blijven.

Cruijff: 'Positief signaal De Jong voor de jongere spelers'

Zijn contract in Amsterdam loopt door tot medio 2015. Clubicoon Johan Cruijff: 'Op de jongere spelers binnen de selectie zal dit een positief effect hebben. Zij constateren nu dat hun aanvoerder nog genoeg uitdagingen en ontwikkelingsmogelijkheden bij Ajax ziet.'

'Dat is van begin af aan onze insteek geweest', vervolgt Cruijff, 'toen we dingen gingen veranderen bij de club: omstandigheden creëren die het voor spelers interessant maken hier te trainen en te spelen.' De Jong sprak tevens de hoop uit dat de huidige selectie van Ajax intact blijft en onderschreef daarmee de wens van De Boer.

Twee andere spelers met buitenlandse ambities, Christian Eriksen en Toby Alderweireld, bewezen eerder al niet zomaar te vertrekken. Eriksen was niet geïnteresseerd in een overgang naar Bayer Leverkusen, Alderweireld zag af van een transfer naar Norwich City. Hun verbintenis loopt over een jaar af. Eriksen heeft aangegeven zijn contract bij Ajax te verlengen als er deze zomer geen buitenlandse topclub voor hem komt. (Simon Zwartkruis) Lees in de nieuwe editie van Voetbal International meer over Ajax, zoals een uitgebreid verhaal over én met aanwinst Bojan Krkic. VI 30 ligt vanaf heden (woensdag 24/7) in de winkel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen