De Boer: 'Kan op Siem de Jong rekenen komend seizoen'

Frank de Boer is blij met het signaal dat zijn aanvoerder Siem de Jong heeft afgegeven. Wat de middenvelder betreft is een transfer van de baan, ondanks dat de transferdeadline pas op 2 september ligt.

De Boer: 'Kan op Siem de Jong rekenen komend seizoen'

'Ik heb besloten om me volledig op Ajax te focussen. Een transfer is niet aan de orde', is De Jong heel stellig.

De Boer is blij met de beslissing van zijn aanvoerder. 'Dit is een belangrijk signaal. Siem verwoordde precies wat ik zelf ook voel', aldus de Boer op de clubwebsite.

'Hij weet waar we mee bezig zijn en daar staat hij volledig achter. We hebben een fantastische groep. Ik zag hem na De Graafschap - Ajax al met Marc (Overmars, technisch directeur, red.) praten en zelf heb ik deze week met hem gezeten. Ik kan op hem rekenen komend seizoen. Dat hebben we gisteravond ook besproken. Voor hem is een transfer niet aan de orde en wij willen graag dat hij blijft.'

Met het waarschijnlijke aanblijven van De Jong weet De Boer dat hij sowieso over zijn aanvoerder kan beschikken. Eerder al sprak hij de verwachting uit dat De Jong evenals Toby Alderweireld en Christian Eriksen zou vertrekken. Ook de andere twee sterkhouders hebben nog geen overstap gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen