Cruijff: 'Opvoeding Balotelli oorzaak problemen'

Reacties

Met zijn terugkeer in de Italiaanse nationale selectie is Mario Balotelli weer gespreksonderwerp nummer één. Ook Johan Cruijff heeft zijn licht laten schijnen op het enfant terrible van Liverpool.

Cruijff: 'Opvoeding Balotelli oorzaak problemen'

Bondscoach Antonio Conte haalde Balotelli voor het eerst sinds zijn aanstelling bij de Squadra Azzurra. Het was een opvallende uitnodiging, aangezien de aanvaller bij Liverpool met zijn spel meer kritiek heeft opgeroepen dan dat hij de twijfels heeft weggenomen.

Johan Cruijff, die in Italië was voor het openen van een Cruyff Court met Fernando Ricksen, heeft zijn bijdrage geleverd aan de discussie over Balotelli. 'Het is een probleem van opvoeding. Als ze hem goed hadden opgevoed, dan zou hij niet zo zijn als hij vandaag de dag is', zei hij tegen de Italiaanse televisie.

Daarmee voedde de voormalige wereldster de twijfels of Balotelli zich wel kan houden aan de gedragsregels. Conte wil niets weten van een uitzonderingspositie voor de spits van Liverpool. 'Mario is simpelweg een van de vijf aanvallers en niets meer of minder dan andere internationals of opgeroepen spelers', aldus de bondscoach. 'Als hij het deze week goed doet, kan hij spelen. Zo niet, dan kan hij op de bank of de tribune terechtkomen. Zo simpel is het.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.