Cruijff: 'Het probleem van Barcelona is Neymar'

Reacties

Johan Cruijff heeft hard uitgehaald naar Barcelona-aanvaller Neymar. Als clubicoon van de Catalaanse grootmacht bekritiseert hij de Braziliaanse miljoenenaankoop stevig.

Cruijff: 'Het probleem van Barcelona is Neymar'

'Het probleem van het huidige Barcelona is Neymar', aldus Cruijff tijdens het gala van de Laureus Awards (prestigieuze sportprijzen). 'Hij is een grote speler, dat staat buiten kijf. Maar het kan nooit zo zijn dat een 21-jarige speler meer gaat verdienen dan spelers die al jarenlang alles winnen wat er te winnen valt. Niemand is op zijn 21ste God.'

Bovendien is Barcelona al voorzien van de beste speler ter wereld, meent Cruijff, daarmee uiteraard doelend op Lionel Messi. 'En die is pas 26 jaar. Iemand van 21 kan niet óók zo goed zijn. Dat gaat simpelweg niet.'

Messi toonde maar weer eens zijn grootsheid in de Clásico van zondag, die mede door zijn drie goals met 3-4 werd gewonnen bij aartsrivaal Real Madrid. Daardoor bedraagt de achterstand van Barcelona op zowel Real als Atlético nog maar één punt.

Overigens baseerde Cruijff zijn mening niet expliciet op de kraker van zondag. 'Toen zat ik in het vliegtuig', aldus El Salvador.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.