Cruijff: 'El Ghazi moet voorbeeld aan Messi nemen'

Reacties

De ruime overwinning van Ajax op Roda JC is volgens Johan Cruijf het moment om kritisch te zijn. De oud-international had ook een advies aan Anwar El Ghazi.

Cruijff: 'El Ghazi moet voorbeeld aan Messi nemen'

Cruijff maakte een kanttekening bij het succes van zaterdag (6-0) door te wijzen op het percentage goede passes en aannames (20%). Daarbij stipte hij aan dat van het huidige Ajax juist de twee spelers die het wél beheersen de Amsterdamse opleiding hebben doorlopen (Davy Klaaasen en Jairo Riedewald).

Maar meer spelers hebben een streepje voor bij Cruijff. 'El Ghazi is een speler naar mijn hart. Iemand die uit het niets iets kan creëren', is de oud-international in De Telegraaf positief over de aanvaller van Ajax, die echter nog wel moet weten wanneer hij voor zijn acties moet gaan.

'Soms zijn er momenten dat je niet in de wedstrijd zit. Is niks mis mee, maar onderken dat', aldus het Ajax-icoon. 'Zoals Lionel Messi in de Champions League-finale tegen Juventus. Hij voelde dat hij niet top was, dus speelde hij vooral dienend. Zelfs de grootste speler ter wereld voelde zich daar niet te groot voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.