Cristiano Ronaldo streeft Puskás en Di Stéfano voorbij

Aan de hand van een uitblinkende Cristiano Ronaldo won Real Madrid zondagavond van Real Sociedad met 4-1. De Portugees bereikte met zijn twee doelpunten een mijlpaal.

Cristiano Ronaldo streeft Puskás en Di Stéfano voorbij

Ronaldo is de eerste Madrid-speler die de grens van vijftig doelpunten bereikt na slechts 51 competitiewedstrijden. Geen enkele andere speler van in de rijke clubhistorie van De Koninklijke slaagde erin dat aantal treffers in zo'n vroeg stadium te produceren.

De Portugees heeft clublegende Ferenc Puskás van de eerste plaats verdreven. De legendarische Hongaar had 54 wedstrijden nodig om vijftig keer doel te treffen. Plaats drie is in handen van Alfredo di Stéfano, met vijftig goals na 56 competitieduels.

Cristiano Ronaldo is bij Real bezig aan een ongekende productie. In het huidige seizoen was de aanvaller reeds 24 keer trefzeker in 22 wedstrijden. Vorig seizoen scoorde Ronaldo 26 keer in 29 competitiewedstrijden. Als we ook de strijd om de Copa del Rey en de Champions League meerekenen, staat hij dit seizoen op 34 goals in 35 officiële duels.

Met dat aantal heeft hij zijn productie uit de hele vorige jaargang nu al verbeterd. In het seizoen 2009/10, zijn eerste jaargang bij Real Madrid, kwam Cristiano Ronaldo tot 33 doelpunten in 35 officiële wedstrijden. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's