Cristiano Ronaldo leidt Real Madrid naar overwinning

Om in het spoor van lijstaanvoerder Barcelona te blijven moest Real Madrid zondag de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad winnen. Los Merengues maakten in tegenstelling tot vorige week (1-0 verlies op bezoek bij Osasuna) geen fout en wonnen het duel met 4-1.

Sociedad had vanaf minuut één geen invloed op het spel van grootmacht Madrid. De missie van de nummer tien van de Primera División was daardoor zo min mogelijk doelpunten incasseren. Al in de achtste minuut kreeg Sociedad een doelpunt tegen. Na slecht ingrijpen van de verdediging kon Kaká geplaatst in de lange hoek schieten.

Even leek het erop alsof Sociedad op gelijke hoogte kwam nadat doelman Iker Casillas een voorzet slecht wegwerkte. In tweede instantie bracht de goalie echter wel goed redding.

De Koninklijke speelde vervolgens met Sociedad. Met name Cristiano Ronaldo zorgde voor veel technische hoogstandjes. Met een snelle beweging en een schot in de korte hoek verdubbelde hij dan ook de marge in Madrid. Op slag van rust zorgde de Portugese sterspeler nog voor de 3-0. Met een harde kopbal verschalkte hij doelman Claudio Bravo.

Direct na rust begon het gevaar van Real Madrid weer. Ronaldo mikte de bal net over, terwijl Kaká met een geplaatst schot het houtwerk trof. In het laatste half uur nam de druk op het doel van Bravo af wat Sociedad zowaar de gelegenheid gaf om te scoren.

Het was echter wel een speler van Madrid die de bal in eigen doel werkte. Álvaro Arbeloa kreeg de bal op ongelukkige wijze tegen zijn lichaam gespeeld, waarna deze achter Casillas belandde.

Pogingen van Madrid om de score te vergroten strandden meestal rond het strafschopgebied van Sociedad, omdat de bezoekers met man en macht verdedigden. Toch konden ze niet voorkomen dat de score verder uitliep. Emmanuel Adebayor zette de de eindscore met een schot in de lange hoek op 4-1.

Overige uitslagenSevilla - Málaga 0-0 Foto: VI Images