Cristiano Ronaldo bijna op 50, Drogba terug in Londen

Reacties

De volgende twee returns in de achtste finale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International neemt een duik in de historie en komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de twee duels van dinsdagavond.

Cristiano Ronaldo bijna op 50, Drogba terug in Londen

REAL MADRID - SCHALKE 04 (20.45 UUR) | HEENDUEL: 1-6

● Real Madrid heeft een uitstekende thuisbalans tegen Duitse clubs. De Koninklijke stond 25 keer eerder tegenover een Bundesliga-club en verloor slechts twee van die duels (twee keer tegen Bayern München). Negentien keer stapte Real als winnaar van het eigen veld, terwijl vier duels in een gelijkspel eindigden.

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo.

● Cristiano Ronaldo - die door trainer Carlo Ancelotti niet zal worden gespaard ondanks de naderende competitiekraker met Barcelona van komende zondag - heeft nog één doelpunt nodig om de grens van vijftig doelpunten in dit seizoen te bereiken. De teller in duels voor club en land staat momenteel op 49 goals in 42 officiële wedstrijden. Het zou het vierde opeenvolgende seizoen betekenen waarin de Portugees minstens vijftig keer scoort voor club en land.

● Schalke 04-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar keert terug in het stadion waar hij in het seizoen 2008/09 te bewonderen was. In twintig officiële wedstrijden voor de Madrilenen (stuk voor stuk in de Primera División) was de Oranje-international goed voor acht doelpunten.

● Schalke 04, dat in Estadio Bernabéu een nieuwe afstraffing als in de heenwedstrijd (6-1) wil voorkomen, verloor maar twee van zijn laatste twaalf officiële wedstrijden: tegen Real Madrid en Bayern München (1-5). De overige acht duels in die reeks resulteerden in acht zeges en twee remises.

CHELSEA - GALATASARAY (20.45 UUR) | HEENDUEL 1-1

● Chelsea verwelkomt Galatasaray-aanvaller Didier Drogba terug in Londen. De Ivoriaanse spits speelde in de Champions League-finale van het seizoen 2011/12 een hoofdrol bij Chelsea door tegen Bayern München met een late gelijkmaker én de beslissende strafschop in de penaltyreeks voor de winst te zorgen.

José Mourinho.
José Mourinho.

● Chelsea heeft een indrukwekkende thuisbalans onder manager José Mourinho. Verdeeld over twee perioden onder de Portugese oefenmeester verloren The Blues maar twee van hun 111 officiële wedstrijden op Stamford Bridge: tegen Barcelona (1-2) en FC Basel (1-2). Chelsea bleef 109 keer overeinde, via 85 zeges en 24 gelijke spelen.

● Galatasaray heeft een beroerde balans op Engelse bodem. Van de acht Europese uitduels met Engelse clubs wonnen de Turken er niet één, tegen drie gelijke spelen en vijf nederlagen. Ook de algehele balans tegen Engelse clubs ziet er niet best uit met slechts drie overwinningen in achttien ontmoetingen (W3, G8, V7).

● Galatasaray verloor in 2014 pas één van zijn vijftien officiële wedstrijden. Dat was de bekerwedstrijd op bezoek bij Elazıgspor (1-0). Van de overige veertien duels in die reeks bleef de formatie met Oranje-international Wesley Sneijder zeven keer zonder puntenverlies (W7, G7).

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.