Huntelaar maakt met FC Augsburg volgend slachtoffer

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar dendert in Duitsland vrolijk door. De Oranje-international zorgde op bezoek bij FC Augsburg eigenhandig voor een zege van Schalke 04 door beide treffers voor zijn rekening te nemen: 1-2.

Huntelaar maakt met FC Augsburg volgend slachtoffer

Het duel begon nog slecht voor Huntelaar & co. Tobias Werner opende al na vijf minuten met een diagonaal schot de score. Schalke moest even bijkomen, maar na ruim een half uur stond het alweer gelijk. Huntelaar was alert toen doelman Alex Manninger een schot van Kevin-Prince Boateng losliet: 1-1.

Kort na rust was Huntelaar opnieuw trefzeker. Veel hoefde hij daar niet voor te doen. Door een breedteballetje van Sead Kolasinac kon de spits de bal in een leeg doel schuiven. Dat was voor Huntelaar alweer zijn negende goal in pas zijn tiende competitiewedstrijd. Vorige week was hij al goed voor een hattrick tegen 1899 Hoffenheim (4-0).

Omdat Schalke de voorsprong niet meer weggaf mag de ploeg van Huntelaar, die in de laatste minuut werd gewisseld, zich de nieuwe nummer drie noemen in de Bundesliga. Het verschil met nummer twee Borussia Dortmund, dat nog wel een duel minder heeft, is maar een puntje.

Nummer vier Leverkusen kan zaterdag langszij komen, maar dat gebeurt alleen als het ongenaakbare Bayern München wordt verslagen. Augsburg is ondanks de verliespartij nog subtopper. Paul Verhaegh kwam vanwege een knieblessure niet in actie bij de thuisploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.