Crisis Schalke houdt aan ondanks eerste goal Huntelaar

Schalke 04 is ook na vier speelronden nog niet van de hatelijke nul af. Klaas-Jan Huntelaar maakte tegen 1. FC Köln weliswaar zijn eerste competitiegoal van het seizoen, maar de 33-jarige spits kon de vierde Bundesliga-nederlaag niet afwenden.

Schalke 04 – 1. FC Köln 1-3
Trainer Markus Weinzierl wilde in aanloop naar het duel met Köln niets weten van een sportieve crisis. Aanvankelijk leek het ook goed te gaan komen met Schalke, toen Huntelaar in de 36ste minuut na een gelijk opgaande eerste helft voor een 1-0 voorsprong zorgde door de bal op aangeven van Nabil Bentaleb langs doelman Timo Horn te schieten. Lang konden The Hunter en Schalke niet van die voorsprong genieten.

Nauwelijks twee minuten later had Yuya Osako de stand vanaf de rand van het strafschopgebied alweer gelijk getrokken. In het laatste kwartier ging het vervolgens weer mis voor Schalke. Anthony Modeste maakte in de 77ste minuut zijn vierde competitiegoal, waarna Simon Zoller er zeven minuten later van dichtbij ook nog 1-3 van maakte. Huntelaar kreeg tussendoor nog een kans op de 2-2, maar kon Schalke niet aan het eerste punt helpen. Köln staat nu tweede.

Werder Bremen – FSV Mainz 05 1-2
Ook Werder Bremen wacht na de eerste wedstrijd sinds het ontslag van trainer Viktor Skripnik nog op het eerste punt. Lang leek er een overwinning in te zitten voor interim-coach Alexander Nouri na de vroege openingsgoal van Izet Hajrovic. Doelman Jaroslav Drobny stond de gelijkmaker vervolgens enkele keren in de weg, maar was in de 86ste minuut alsnog verslagen toen Yunus Malli voor hem opdook. In de extra tijd bezorgde Pablo de Blasis FSV Mainz zelfs nog de drie punten.

RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach 1-1
RB Leipzig moest woensdag eveneens een late teleurstelling slikken. De gepromoveerde Oost-Duitsers lagen al na zes minuten op koers voor de derde Bundesliga-zege dankzij Timo Werner, maar vergat vervolgens het overwicht verder uit te buiten. Zelfs na de gelijkmaker van Fabian Johnson in de 85ste minuut, kreeg Leipzig nog een kans op de winnende goal. Borussia Mönchengladbach knokte zich echter naar het zevende punt, één minder dan Leipzig.

Bayer Leverkusen – FC Augsburg 0-0
Bayer Leverkusen en FC Augsburg hielden het woensdagavond ook bij een gelijkspel. Beide ploegen hadden na drie duels pas drie punten verzameld. Met name de thuisploeg vergat dat aantal te verdubbelen. Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw (foto) zagen Charles Aranguíz voor rust een grote kans missen en in de extra tijd redde Marwin Hitz nog op een kopbal van Stefan Kiessling. Leverkusen en Augsburg blijven met vier punten daardoor in de middenmoot bivakkeren.