'Crisis in Marseille: woedende Gattuso legt hoofd op hakblok'

Reacties

Bij sommige clubs is het nooit rustig en Olympique Marseille lijkt er daar één van te zijn. In het hart van de temperamentvolle Franse topclub broeit het, terwijl trainer Gennaro Gattuso zijn positie op het spel heeft gezet.

'Crisis in Marseille: woedende Gattuso legt hoofd op hakblok'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 0
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Volgens RMC Sport werd een dag na de nederlaag bij laagvlieger Olympique Lyon een crisisoverleg ingepland. Dat gebeurde op verzoek van voorzitter Pablo Longoria, die de spelers en staf bij elkaar had geroepen om even zijn ongenoegen te laten blijken. Longoria was er volgens het Franse medium goed klaar mee, te merken aan de knetterende wijze waarop hij zijn stem verhief.

Gattuso, die zijn ploeg voorlopig niet verder dan de achtste plaats in de Ligue 1 heeft gekregen, bleek ook zeer ontevreden. De licht ontvlambare Italiaan volgde zijn voorzitter en nam luidkeels het woord. 'Als ik het probleem ben, vertel het me dan,' zou de oud-wereldkampioen geschreeuwd hebben naar zijn spelers.

De oefenmeester vindt de sportieve malaise niet te wijten aan zijn keuzes, meldt RMC. Hij zou de mentaliteit van zijn selectie hekelen, terwijl hij ook aanmerkingen heeft op het gedrag van de spelersgroep. Toch blijft Gattuso strijdbaar: 'Het seizoen is nog niet verloren', sprak hij na de nederlaag in Lyon.

Ondertussen is Longoria er helemaal klaar mee. 'Ze moeten eens stoppen met excuses verzinnen. Vorig seizoen was het ook allemaal niet goed genoeg. Het is tijd dat de spelers eens gaan reageren op het veld, voordat het te laat is en het seizoen verpest is.'

Ook de achterban is niet te spreken over de huidige gang van zaken bij Marseille. Vorige week werd de club uitgeschakeld in het nationale bekertoernooi, terwijl sinds 17 december in de competitie niet meer gewonnen werd. Het resulteerde in scheldkanonnades van de fans, terwijl ook spandoeken voor het trainingscomplex werden opgehangen. Ondertussen verwacht de club ook acties van de harde kern tijdens de volgende thuiswedstrijd tegen Metz.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Lens
32
14
7
11
42-34
+8
49
7
Olympique Lyonnais
32
14
5
13
46-54
-8
47
8
Rennes
32
12
9
11
51-43
+8
45
9
Olympique Marseille
31
11
11
9
47-38
+9
44
10
Montpellier
32
10
11
11
41-44
-3
40
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.