Crisis bij Schalke houdt aan ondanks Europees voetbal

Reacties

Hoewel Schalke 04 zich met een 1-0 overwinning op SC Paderborn plaatste voor de Europa League, was de stemming in de Veltins Arena ook na de thuiszege op de hekkensluiter van de Bundesliga nog bedrukt. De ploeg van trainer Roberto Di Matteo verliet het veld onder begeleiding van een fluitconcert van de eigen fans.

Crisis bij Schalke houdt aan ondanks Europees voetbal

Het vertrouwen van de Schalke-aanhang was door de recente ontwikkelingen tot het nulpunt gedaald. Nadat Die Königsblauen eerst al zes speelronden zonder zege waren gebleven, dreigde door een 2-0 nederlaag op bezoek bij 1. FC Köln vorige week zelfs plaatsing voor Europees voetbal in gevaar te komen. Kevin-Prince Boateng en Sidney Sam werden door manager Horst Heldt wegens een gebrek aan inzet uit de selectie gezet, terwijl Marco Höger het duel van zaterdagmiddag eveneens moest missen door een disciplinaire schorsing.

Dat alles maakte presteren er niet gemakkelijker op, erkende Di Matteo. 'Dit zijn moeilijke omstandigheden. De druk was de afgelopen dagen groot, daarmee hebben we het lastig gehad. We speelden erg verkrampt', stelde de Italiaanse coach, die wordt verweten dat hij van Schalke een defensieve, fantasieloze ploeg heeft gemaakt.

De bal verdwijnt in het Paderborn-doel na een kopduel tussen Uwe Hünemeier en Klaas-Jan Huntelaar.
De bal verdwijnt in het Paderborn-doel na een kopduel tussen Uwe Hünemeier en Klaas-Jan Huntelaar.

De Schalke-fans lieten immers in woord en gebaar weten niet langer de spelers te steunen. De afspraak om in de eerste helft de thuisploeg niet aan te moedigen met gezang, werd nagekomen. Bovendien werd elke foute pass begeleid met gefluit. En toen Klaas-Jan Huntelaar en zijn ploeggenoten richting kleedkamer gingen na het rust- en het laatste fluitsignaal viel hen een massaal fluitconcert ten deel.

Een late eigen goal van Paderborn-captain Uwe Hünemeier kon die kritische geluiden niet doen verstommen. Doelman Ralf Fährmann stelde na afloop bij Kicker dan ook zoiets nog nooit te hebben meegemaakt. 'Dit was met afstand de moeilijkste wedstrijd die ik hier heb gespeeld', zei Fährmann. 'Het is bijna alsof je in je woonkamer door je eigen familie wordt uitgefloten.'

Het geeft nog maar eens aan dat de crisis in Gelsenkirchen nog niet is overgewaaid. Joel Matip hoopt dat een overwinning volgende week op bezoek bij Hamburger SV voor enige goodwill zorgt. Het zou meteen een zege van historische waarde zijn, want HSV degradeert in dat geval voor het eerst in de historie uit de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.