Coventry werkt niet mee aan FA Cup-sprookje: doek valt voor Maidstone

Reacties

Maidstone United schreef vorige maand geschiedenis door als club uit de National League South (het zesde niveau) de vijfde ronde van de FA Cup te halen. Daar blijft het bij, want Coventy City was maandag een maatje te groot voor de club van Manny Duku.

Coventry werkt niet mee aan FA Cup-sprookje: doek valt voor Maidstone
Coventry City
Coventry City
5 - 0
Maidstone United
Maidstone United

Maidstone verraste vriend en vijand door zich bij de laatste 32 van de FA Cup te scharen en onderweg onder meer Ipswich Town, de nummer drie van het Championship, uit te schakelen. In de vijfde ronde wachtte een bezoek aan Coventry, dat op het tweede niveau zes plekken onder Ipswich staat. Duku droomde van een nieuwe stunt, maar die zou er niet komen.

Dat was te wijten aan Ellis Simms, die tien minuten voor rust zijn hattrick voltooide. Na de drie tegendoelpunten kwam Maidstone iets beter in de wedstrijd, maar een sensatie zat er geen moment in. Bij Coventry kwam Milan van Ewijk halverwege de tweede helft binnen de lijnen. De Nederlander zag Fabio Tavares in de slotminuten nog twee keer scoren (5-0).

Door de eenvoudige zege mag Coventry blijven hopen op een herhaling van het seizoen 1986/87. Toen legden The Sky Blues beslag op de FA Cup. Voor Maidstone zit er niets anders op dan dit seizoen te blijven strijden om promotie naar de National League, het vijfde niveau. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.