Costa Rica tot op het bot gemotiveerd: 'Geven onze levens'

Reacties

Door een loodzware poule én de achtste finale tegen Griekenland te overleven, is Costa Rica in de kwartfinale zaterdag de tegenstander van Oranje. De Midden-Amerikanen kennen geen angst en zijn er helemaal klaar voor.

Costa Rica tot op het bot gemotiveerd: 'Geven onze levens'

Keeper Keylor Navas was dit toernooi tot nu toe dé uitblinker aan Costa Ricaanse kant. Vooral in de achtste finale tegen Griekenland wist de goalie van het Spaanse Levante zich te onderscheiden, met een schitterende en uiteindelijk beslissende redding in de strafschoppenserie als absoluut hoogtepunt. Het duel met het Nederlands elftal ziet hij dan ook met vertrouwen tegemoet.

Hij ziet dat het goed gaat met zijn team. 'We hoeven helemaal niets te veranderen in aanloop naar die wedstrijd', blikt Navas vooruit op de eerste kwartfinale ooit voor Costa Rica. 'We zullen onze levens gaan geven in de mooiste wedstrijd van onze loopbanen. We willen winnen en hebben al bewezen dat we daar de kwaliteiten voor hebben.' Costa Rica werd eerste in een groep met Italië, Uruguay en Engeland.

'We hebben de Poule des Doods overleefd, we zijn nu hier en nu willen we winnen ook', viel verdediger Giancarlo Gonzáles zijn doelman bij. 'We hebben al geschiedens geschreven. Maar voetbal draait om momenten, en we weten niet of we ooit nog een unieke kans als dit gaan krijgen. We vinden onszelf niet minder dan wie dan ook en hebben dit toernooi al aan wereldsterren laten zien wat we kunnen. Dat zal tegen Nederland niet anders zijn.'

Voor Oranje is Costa Rica dan ook niet bang, zo bezweert Gonzáles. 'Zij hebben heus niet alleen maar sterke kanten, er zitten ook zwaktes in die ploeg.' Ook zijn bondscoach, de Colombiaan Jorge Luis Pinto, heeft er zin in. 'Niemand hield rekening met ons, iedereen dacht dat we geen enkel punt zouden pakken. Dat heeft ons gemotiveerd. Ook nu is Nederland de favoriet, maar we geloven in onszelf. Er kan van alles gebeuren.'

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.