Costa: 'Ben geen engel, maar ga mijn spel niet veranderen'

Reacties

Hoewel zijn schorsing de tongen flink losmaakt in Engeland, is Chelsea-spits Diego Costa niet van plan zijn gedrag aan te passen. Hij heeft bovendien ontkend expres op het been van Emre Can te zijn gaan staan.

Costa: 'Ben geen engel, maar ga mijn spel niet veranderen'

In de halve finale van de League Cup tegen Liverpool (1-0 winst na verlenging) werd de overtreding van Costa niet waargenomen. Op basis van televisiebeelden werd hij alsnog geschorst voor drie duels. Dat leidde tot grote onvrede bij Chelsea en vooral manager José Mourinho, die zowel bij de voorbeschouwende persconferentie op de kraker met Manchester City (zaterdag, 1-1) als na afloop niet wilde verschijnen voor de pers.

Hoewel Costa niet van opzet wilde spreken, erkende hij dat hij geen ideale schoonzoon is. 'Ik ben geen engel, maar in de wetenschap dat ik niets verkeerd heb gedaan kan ik nog gewoon slapen. Ik heb nooit opzettelijke kwade bedoelingen gehad', vertelde de Spaanse international aan The Sunday Telegraph. 'En volgens mij wijzen de beelden dat ook uit.'

'Nu kan ik niet anders dan de schorsing accepteren', vervolgde de geboren Braziliaan. 'Al baal ik er wel van dat ik mijn team nu niet kan helpen. Ik ga mijn spel ook niet veranderen, zo ben ik nu eenmaal op het veld. En dat zal altijd zo blijven. Het is mijn karakter en ik zal altijd blijven strijden. Er zit ook een groot verschil tussen de persoon die ik op en naast het veld ben. Eenmaal op het veld onderga ik een transformatie omdat ik wil winnen.'

Door het gelijkspel van zaterdag tegen City handhaafde Chelsea de voorsprong op de nummer twee van vijf punten. Costa zal in de competitieduels met Aston Villa (uit) en Everton (thuis) nog moeten toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.