Conte vol vertrouwen: 'Hebben ons lot in eigen hand'

Juventus-coach Antonio Conte kijkt na de 4-0 zege bij Novara met vertrouwen naar de titelstrijd. 'We komen dichter bij de Scudetto, ook al weten we dat Milan een geweldige tegenstander is.'

Conte vol vertrouwen: 'Hebben ons lot in eigen hand'

'Ook wij kunnen natuurlijk rekenen', vervolgt de zelfverzekerde Conte. Juventus heeft met nog drie duels op het programma drie punten voorsprong op achtervolger AC Milan. 'Het belangrijkste is dat we ons lot in eigen handen hebben'.

'We verkeren in uitstekende vorm en iedereen die de wedstrijd tegen Novara heeft gezien was getuige van een intens spelend Juventus', uitte Conte zijn tevredenheid over de manier waarop Juve tegen laagvlieger Novara voor de dag kwam.

Door de overwinning bij Novara verbeterde Juventus een twintig jaar oud record van AC Milan. In het seizoen 1991/92 bleven de Milanezen 34 duels zonder nederlaag. Juventus is nu 35 wedstrijden achtereen ongeslagen.

De komende twee weken kan Juventus in de ontmoetingen met Lecce (thuis), Cagliari (uit) en Atalanta Bergamo (thuis) de landstitel veilig stellen.

De laatste keer dat Juve de Italiaanse titel pakte was in het seizoen 2002/03. In 2004/05 en 2005/06 eindigde de Oude Dame weliswaar ook bovenaan de ranglijst, maar die titels werden de Turijnse club met terugwerkende kracht ontnomen door het omvangrijke omkoopschandaal dat in 2006 aan het licht kwam. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's