Conte verbergt twijfels over toekomst Pirlo niet

Reacties

Het zou wel eens zo kunnen zijn dat Andrea Pirlo zijn laatste interland voor Italië al gespeeld heeft. De middenvelder van New York City FC werd niet opgeroepen voor de oefeninterlands tegen België en Roemenië en bondscoach Antonio Conte twijfelde er zelfs hardop over of de routinier (36) wel toekomst heeft als international.

Conte verbergt twijfels over toekomst Pirlo niet

Pirlo is sinds dit seizoen actief op de Amerikaanse velden. Afgelopen zomer verruilde hij Juventus na het behalen van de dubbel voor de New Yorkse dochterclub van Manchester City. Daardoor raakte hij al enigszins uit beeld. Inmiddels is het Amerikaanse voetbalseizoen ten einde en ligt de competitie tot maart stil. Ook dat is niet in het voordeel van de vrije trappen-specialist.

'Hij zit nu niet bij de selectie, omdat de voetbalcompetitie in de Verenigde Staten er al twee weken op zit', legde bondscoach Conte zijn keuze om Pirlo niet op te roepen uit tijdens een persconferentie. Conte stelde tevens geen verplichting te voelen richting Pirlo. 'Andrea wordt volgend jaar al 37 en in maart gaat de Amerikaanse competitie pas weer van start. We moeten zien hoe fit hij tegen die tijd is. En ik moet nadenken over andere mogelijkheden, waarvan spelen zonder Pirlo er een is.'

Kwaliteiten
Een speler die wel eens garen zou kunnen spinnen bij de afwezigheid van de Italiaanse vedette is Riccardo Montolivo. De AC Milan-middenvelder hoopt echter dat Pirlo zijn land kan blijven dienen. 'Het is moeilijk voor te stellen; de nationale selectie zonder hem', stelde hij. 'Zeker als je kijkt naar wat hij de laatste jaren voor de ploeg heeft betekend. Ik hoop dat hij onderdeel van de ploeg zal blijven uitmaken. Hij is een geweldige speler en het lijkt me duidelijk dat hij niet afwezig is vanwege een tekort aan kwaliteit.'

Vrijdagavond speelt Italië, zonder Pirlo, tegen nummer één van de wereldranglijst België. Vier dagen later, volgende week dinsdag, is Roemenië de tegenstander van Squadra Azzura.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.