Conte jaloers op loopbaan Wenger: 'Een van de beste managers'

Reacties

De finale van de FA Cup is niet alleen een strijd tussen Arsenal en Chelsea, het gaat ook tussen trainers Arsène Wenger en Antonio Conte. Een oudgediende van de Premier League tegen de jonge hond die daarvan droomt.

Conte jaloers op loopbaan Wenger: 'Een van de beste managers'

Voor Arsenal en Chelsea is de finale van de FA Cup het toetje van het seizoen. De ploeg van Conte werd kampioen dit jaar, Arsenal greep voor eerst in twintig jaar naast Champions League-voetbal. Er spelen dus verschillende emoties in de FA Cup-finale, maar daarnaast kan het ook de laatste wedstrijd van Wenger in dienst van Arsenal betekenen. De eindverantwoordelijke van The Gunners ligt al langer onder vuur.

Arsenal werd in 2004 voor het laatst kampioen in de Premier League en qua recente prijzen moet de club teren op FA Cups en Community Shields. Arsenal stelde Wenger in 1996 aan en de Fransman stelde op zijn beurt The Invincibles voor aan de voetbalwereld. De laatste jaren vielen vooral de prestaties in Europa en de competitie tegen, waardoor de term Wenger Out populairder werd.

Respect
Voor Wenger betekent de finale van de FA Cup een kans op een plek in de geschiedenisboeken. De Fransman staat momenteel op zes gewonnen FA Cups. Mocht hij zaterdag Chelsea verslaan, passeert hij George Ramsay. Hij won tussen 1887 en 1920 met Aston Villa het bekertoernooi ook zes keer. 'Of het een mooi afscheid kan zijn? Nee', is Wenger helder. 'Het wordt sowieso niet mijn laatste wedstrijd, want ik blijf altijd bij het voetbal betrokken, wat er ook gebeurt. Ik wil de volgende wedstrijd gewoon winnen. Het gaat niet om mij, het gaat erom dat wij de trofee winnen en alles geven om dat te bereiken.'

Wat er 27 mei ook gebeurt op Wembley, Chelsea-trainer Conte heeft respect voor zijn vakgenoot. 'Als je zolang bij een geweldig team blijft, moeten we hem beschouwen als een van de beste managers in de geschiedenis van het voetbal', prijst de Italiaan Wenger. Conte kneedde dit seizoen zijn Chelsea in de juiste vorm en won met enkele omzettingen in zijn basisformatie de Premier League.

De trainer wil niets liever dan voortborduren op het succes. 'Het zou geweldig zijn om zo lang bij één club te blijven, maar in het moderne voetbal is dit lastig. Het is wel de beste manier om een club beter te maken en iets op te bouwen', beseft Conte. Of hij net als collega Wenger jarenlang bij een club blijft, is nog maar de vraag. 'Het moderne voetbal is gevaarlijk, je baan hangt af van het resultaat. Ik kan alleen maar hopen.'

De intenties van Conte zijn in ieder geval overduidelijk. 'Op dit moment is mijn situatie bij de club helder. Ik heb nog een contract van twee jaar. Als ze mij de mogelijkheid geven om te blijven en verlengen, dan ben ik bereid dat te doen. We hebben dezelfde ideeën over de toekomst en we willen het team verbeteren. Ik ben blij met het seizoen dat we hebben, ik wil hier nog vele jaren blijven.'

Volle ziekenboeg
Wenger kent in aanloop naar de wedstrijd tegen Chelsea veel personele problemen. Laurent Koscielny (geschorst), Gabriel Paulista (knieblessure) en Petr Cech (niet fit, wel op de bank) zijn achterin de probleemgevallen voor de trainer van Arsenal. Daarnaast misten Kieran Gibbs en Shkodran Mustafi de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Chelsea kan wel beschikken over alle spelers die Conte het kampioenschap bezorgden.

Zaterdagavond trappen Arsenal en Chelsea om 18.30 af voor de finale van de FA Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.