Conte gaat niet in op 'grappen' Mourinho

Reacties

Chelsea-manager Antonio Conte is geen liefhebber van wat hij de 'grappen' van José Mourinho noemt. De oefenmeester van Manchester United meldde dit weekeinde dat de Premier League-titel al vergeven is aan Chelsea omdat die ploeg heel verdedigend speelt en wedstrijden beslist via counters.

Conte gaat niet in op 'grappen' Mourinho

In de ogen van Mourinho is het met die speelwijze onmogelijk om een riante voorsprong uit handen te geven.

'Hij speelt een spelletje', liet Conte zondag optekenen in gesprek met de BBC na de 1-1 remise tegen Burnley. 'Inmiddels ben ik ervaren genoeg om deze grappen te doorzien.' De manager van Chelsea wil zich niet laten uitdagen door Mourinho. 'Nee, ik ga er verder niet op in.'

Mourinho speelde in het verleden wel vaker mind games. Vooral in het seizoen 2013/14 was hij op dreef, toen hij zijn toenmalige club Chelsea geen deelnemer aan de titelrace noemde omdat Manchester City veel grotere uitgaven had gedaan op de transfermarkt. Arsenal-manager Arsène Wenger werd een 'specialist in falen' genoemd nadat de Fransman durfde te stellen dat Mourinho bewust in een underdogrol kroop omdat hij vreesde de titel mis te lopen.

Ondanks de halve uitglijder bij Burnley heeft Chelsea nog steeds een comfortabele voorsprong van tien punten op de eerste achtervolgers Tottenham Hotspur en Arsenal. Nummer zes Manchester United volgt op twaalf punten.

'Burnley maakte het ons lastig', erkende Conte. 'Het veld is smal, wat beter is voor het team dat moet verdedigen. Hun tactiek van de lange bal werkte bovendien goed. Ik weiger deze speelwijze te veroordelen. Op basis van thuiswedstrijden staat Burnley derde, dat betekent dat ze iets heel goed doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.