Burnley weerstaat ook Chelsea op fort Turf Moor

Chelsea is zondag op bezoek bij Burnley tegen puntenverlies aangelopen (1-1). De ploeg van manager Antonio Conte had geen makkelijke middag tegen de promovendus, die door een prachtig doelpunt gelijkspeelde en daarmee andermaal uitstekend voor de dag kwam in eigen huis.

Chelsea, waar Nathan Aké op de bank zat door een blessure van John Terry, kende een bliksemstart. In de zevende minuut kwamen de bezoekers al op voorsprong.

Eden Hazard kreeg de bal op eigen helft toegespeeld en stuurde Victor Moses weg voor een snelle counter. Na een dribbel van de buitenspeler kwam de bal voor de voeten van Pedro, die hem in de loop meenam en raak schoot.

Burnley was even van slag door de vroege tegentreffer, maar de promovendus herpakte zich en kwam in de 24ste minuut via Robbie Brady op gelijke hoogte. De recordaankoop van Burnley mocht een vrije trap nemen op zo'n twintig meter van het doel van Thibaut Courtois en bekroonde zijn basisdebuut met een prachtige treffer door de bal over de muur in de kruising te schieten.

Later kreeg Matthew Lowton nog een kans om de thuisploeg met een voorsprong de rust in te brengen, maar zijn inzet werd wel gekeerd door Courtois waardoor de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Direct na rust kreeg Burnley via Andre Gray na een verkeerde pass van Nemanja Matic en een misser van David Luiz de volgende kans om op voorsprong te komen. Gray kreeg de bal evenwel niet op doel. Aan de andere kant liet Chelsea-verdediger César Azpilicueta een mogelijkheid onbenut.

Het bleken de grootste kansen van de tweede helft, waarin Burnley zich terug liet zakken en zo de countermogelijkheden van Chelsea beperkte. Beide ploegen konden de 1-1 stand niet meer veranderen. Burnley onderstreept daarmee zijn reputatie van nauwelijks te kloppen ploeg in eigen huis. Van de dertig punten die de formatie van manager Sean Dyche veroverde, werden er 29 op het eigen Turf Moor gepakt.

Voor Chelsea is er geen enkele reden tot paniek. The Blues hebben nog altijd liefst tien punten meer dan Tottenham Hotspur (dat zaterdag verloor van Liverpool) en Arsenal.