Conte blijft positief na nederlaag in finale: 'Geweldig seizoen gehad'

Reacties

Antonio Conte wil niet lang stilstaan bij het verlies in de finale van de FA Cup. Zijn Chelsea ging op Wembley onderuit tegen Arsenal, dat met 2-1 won. Conte kijkt vooral terug op een succesvol seizoen, hij werd kampioen in de Premier League.

Conte blijft positief na nederlaag in finale: 'Geweldig seizoen gehad'

De Italiaanse trainer stuurde tegen Arsenal zijn kampioenselftal het veld in, maar zag zijn ploeg niet lekker starten. 'De eerste helft beginnen we niet goed. We benaderden de wedstrijd niet goed en daar betaalden we in de eerste 25 minuten de prijs voor', analyseert Conte in gesprek met de BBC. De trainer bekeek ook de vroege openingsgoal van Alexis Sánchez, die discutabel te noemen was. Aaron Ramsey werd teruggevlagd voor buitenspel, maar omdat de middenvelder van de bal bleef, mocht Sánchez door voor de 1-0.

Conte is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter, die na overleg met zijn assistent de openingstreffer goedkeurde. 'Die speler maakte gewoon hands', doelt Conte op Sánchez. 'Het maakt dan niet uit of het buitenspel is of niet.' Ondanks de vroege tegentreffer rechtte Chelsea de rug. 'We begonnen beter te voetballen in de tweede helft, maar de rode kaart (Victor Moses kreeg zijn tweede gele kaart na een schwalbe, red.) besliste de wedstrijd.'

Nadat Chelsea met tien man kwam te staan kreeg de ploeg nog kansen en maakte het zelfs de 1-1, maar Ramsey besliste het duel tien minuten voor tijd. 'Natuurlijk is er teleurstelling na zo'n finale, maar dit soort dingen gebeuren. Er stond veel druk op ons. We hebben een geweldig seizoen gehad met het winnen van de competitie, maar nu moeten we weer vooruit kijken en opnieuw beginnen', sluit Conte af.

Courtois
Arsenal wordt de beker gegund door Thibaut Courtois. De goalie van Chelsea stelt dat The Gunners de FA Cup terecht wonnen. 'We zijn uiteraard teleurgesteld, maar ik feliciteer Arsenal. Ze speelden een goede wedstrijd en verdienden de winst. De laatste vier of vijf competitiewedstrijden speelden ze al een stuk beter, dus we verwachtten al dat ze goed voor de dag zouden komen.'

Voor Chelsea en Arsenal zit het seizoen er nu op. De ploegen treffen elkaar aan het begin van het volgende seizoen in de strijd om het Community Shield. Twee jaar geleden stonden de formaties uit Londen ook al tegenover elkaar in die strijd, Arsenal won toentertijd met 1-0 door een goal van Alex Oxlade-Chamberlain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.