Confrontatie tussen Ballack en Lahm uitgesteld

Michael Ballack heeft zijn rentree in de Duitse nationale ploeg nog even uitgesteld. De middenvelder van Bayer Leverkusen miste het WK vanwege een enkelblessure. Zijn herstel verloopt voorspoedig, maar het duel met Denemarken (11 augustus) komt nog te vroeg.

Confrontatie tussen Ballack en Lahm uitgesteld

Ballack maakte deze zomer de overstap van Chelsea naar Bayer Leverkusen. In Londen kreeg de Duitse middenvelder geen nieuw contract aangeboden.

'De wedstrijd tegen Denemarken komt te vroeg', laat Leverkusen-trainer Jupp Heynckes weten aan Bild. 'We denken nog niet aan een rentree. Een terugkeer is niet aan de orde.'

'Het zou stom zijn', vervolgt de Duitse oefenmeester. 'Voor een wedstrijd dien je helemaal fit te zijn.'

Door het ontbreken van Ballack wordt de discussie over het aanvoerderschap bij Die Mannschaft nog even uitgesteld. Ballack, normaliter aanvoerder, werd in Zuid-Afrika vervangen door Phillip Lahm.

De Bayern München-verdediger liet tijdens het toernooi weten de aanvoerdersband te willen blijven dragen. Onzin, wat Ballack betreft. 'Ik ben de aanvoerder', liet hij weten.

Bondscoach Joachim Löw wilde met beide kemphanen spreken voorafgaand aan het duel met Denemarken. Dit gesprek zal dus later plaatsvinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen