Ballack: 'Ik ben aanvoerder van de Mannschaft'

Michael Ballack heeft op een persconferentie hard uitgehaald naar Philipp Lahm. Laatstgenoemde verving Ballack als aanvoerder van Die Mannschaft nadat de middenvelder had moeten afhaken voor het WK vanwege een enkelblessure.

Ballack: 'Ik ben aanvoerder van de Mannschaft'

In Zuid-Afrika sprak Kapitän Lahm het verlangen uit ook na het WK aanvoerder te zijn. In Duitsland gingen zelfs stemmen op dat het nationale elftal beter af zou zijn zonder Ballack. Maar op een persconferentie laat de midddenvelder, die voor het WK een tweejarige verbintenis bij zijn oude liefde Bayer Leverkusen tekende, weten dat hij geenszins van plan is te bedanken.

Ballack hekelt de rol van Lahm. 'Philipp heeft in mijn ogen ongepaste dingen geroepen. Ik was geblesseerd en kon niet reageren', stelt de voetballer die vindt dat er geen discussie mogelijk is. 'Ik ben de aanvoerder van het nationale elftal. Een dusdanig verzoek kun je niet zomaar uiten. Als Philipp dingen anders ziet, dan moet hij dat intern met de bondscoach bespreken.'

Toch verwacht Ballack niet dat de kwestie zal uitmonden in een conflict. 'Als ik terug ben bij de nationale ploeg bespreken we het en gaan we weer verder.'

De geblesseerde Ballack is overigens positief gestemd over een snelle terugkeer. 'Ik hoop binnenkort de looptraining te hervatten.' Ballack liep de enkelkwetsuur op tijdens de FA Cup-finale waarin Kevin Prince-Boateng hem velde met een keiharde tackle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen