Concurrenten Arsenal en Everton blijven in evenwicht

Arsenal en Everton hebben elkaar in evenwicht gehouden in een belangrijk duel voor Champions League-plaatsing. Arsenal maakte de meeste aanspraak op een overwinning, maar het bleef 0-0 omdat met name Olivier Giroud (foto) faalde in de afronding.

Arsène Wenger koos ervoor zijn spelmaker Jack Wilshere toch in de basis te laten starten. Op de wedstrijddag had hij zich er nog voor verontschuldigd de middenvelder na zijn enkelblessure te snel weer in de basis te zetten (zaterdag bij Norwich City, 1-3 winst).

Wilshere kon echter niet voorkomen dat de openingsfase voor Everton was, dat met John Heitinga op de bank startte. Oud-Ajacied Steven Pienaar kreeg in de zevende minuut ook een flinke kans, maar zijn inzet ging net over het Arsenal-doel. Beide teams zijn samen met Chelsea en Tottenham Hotspur nog in de race om de derde plaats – en daarmee directe plaatsing voor de Champions League. Dat was ook in het vervolg van het duel te merken. Hoewel Giroud vlak voor rust namens Arsenal pas de tweede grote kans van de wedstrijd liet noteren, lag het tempo de eerste zestig minuten erg hoog.

Het initiatief kwam gaandeweg de wedstrijd in handen van Arsenal, dat in de laatste twintig minuten pas echt kansen kreeg omdat de bezoekers steeds verder terugzakten. Giroud (foto midden) was meermaals het eindstation van een snelle aanval, maar scoren kon hij niet.

Door het gelijkspel blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten in het voordeel van Arsenal, dat derde staat. Stadgenoot Chelsea heeft twee punten achterstand op Arsenal, maar wel heeft het twee wedstrijden minder gespeeld. The Blues gaan woensdag op bezoek bij Fulham.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.