Krachtig slotoffensief Arsenal, wéér verlies voor QPR

Arsenal is in het eigen Emirates Stadium ontsnapt aan gezichtsverlies. De wedstrijd tegen Norwich City werd in de slotfase gewonnen: 3-1. Voor Queens Park Rangers wordt het een hels karwei om lijfsbehoud te realiseren. Liverpool speelde doelpuntloos gelijk bij Reading.

Arsenal - Norwich City 3-1Het lukte Arsenal niet om de controle te krijgen over Norwich City. Een van de redenen daarvan was Gervinho, die alles behalve een gelukkige wedstrijd speelde. De Ivoriaanse aanvaller miste in de eerste helft een grote kans, waarna het hem niet meer lukte dat te herstellen.

Norwich daarentegen wachtte geduldig af totdat de eerste mogelijkheid zich voordeed. In de eerste helft slaagde zowel Arsenal als Norwich er niet in om de score te openen, maar een klein kwartier na rust kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong.

Een trefzekere kopbal van Michael Turner op aangeven van Robert Snodgrass zorgde voor de verrassende tussenstand van 0-1. Op dat moment werd een veerkrachtig Arsenal verwacht, maar ook dit kreeg de ploeg van manager Arsène Wenger niet voor elkaar.

Norwich had meer balbezit en ging daar zorgvuldig mee om. Het elftal speelde verdedigend maar zorgde er nog steeds voor dat de Londenaren bijna geen kans creëerden. Het zag ernaar uit dat Arsenal een pijnlijke nederlaag tegemoet ging, totdat Kamara een overtreding op Olivier Giroud in het strafschopgebied beging. De toegewezen strafschop werd door Mikel Arteta verzilverd: 1-1

De gelijkmaker gaf Arsenal weer hoop, waardoor een heus slotoffensief volgde. In de 88ste minuut zorgde Sébastien Bassong met een eigen doelpunt voor de Arsenal-voorsprong: 2-1. The Gunners brachten Norwich in de ultieme slotfase vervolgens de nekslag toe door een goal van Lukas Podolski. Het was een van de weinige hoogtepunten van de Duitse spits.

Door de winst komt Arsenal op de derde plaats met één punt voorsprong op Chelsea, dat een duel minder heeft gespeeld. Norwich blijft in de middenmoot.

Everton - Queens Park Rangers 2-0Het wordt voor manager Harry Redknapp een loodzware opgave om Queens Park Rangers in de Premier League te houden. In de uitwedstrijd tegen Everton konden de Londenaren ook niet overtuigen: 2-0.

QPR hield lang stand, totdat Darron Gibson op slag van rust de score opende. Everton, dat in de eerste helft al de betere ploeg was, breidde de stand tien minuten na de rust uit. Victor Anichebeverdubbelde de score op aangeven van Sylvain Distin.

Het bleek meteen het laatste doelpunt van de wedstrijd waardoor Everton, waar John Heitinga negentig minuten op de bank zat, sinds 23 februari ongeslagen is in de Premier League. QPR wist al vanaf 9 maart niet meer te winnen.

Zodoende bedraagt de achterstand van de ambitieuze club op de veilige zeventiende positie zeven punten. Wigan Athletic heeft ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Die laatste ploeg speelt zaterdagavond (vanaf 18.15 uur) de halve finale van de FA Cup tegen Millwall. Reading - Liverpool 0-0Liverpool begon sterk aan het uitduel met hekkensluiter Reading. Halverwege de eerste helft kregen Daniel Sturridge en Philippe Coutinho uitstekende kansen om de bezoekers op voorsprong te zetten. Tien minuten later was Luis Suarez dicht bij de openingstreffer, maar Alex McCarthy redde uitstekend.

Nog voor rust kregen Coutinho en Sturridge enorme kansen, maar de bal wilde er niet in. Nadat uitblinker Coutinho vroeg in de tweede helft een doelpunt afgekeurd zag worden, ging de storm liggen. Reading appelleerde zelfs tevergeefs om een strafschop na een duel tussen Stewart Downing en Jobi McAnuff.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk zonder doelpunten, wat een klein wonder was. Coutinho schoot nog op de paal, terwijl Pepe Reine nog miraculeus redde op een inzet van McAnuff. Reading-doelman McCarthy groeide uit tot Man of the Match, want ook Steven Gerrard en Suarez hield hij knap van scoren af. Aston Villa - Fulham 1-1Het Fulham van manager Martin Jol ging op bezoek bij Aston Villa, waar aanvoerder Ron Vlaar een basisplaats had. Aan de kant van de bezoekers startten Urby Emanuelson, Eyong Enoh en Bryan Ruiz in de basis, terwijl Stanislav Manolev al na elf minuten de geblesseerde Damien Duff moest vervangen.

Namens de thuisclub kreeg Christian Benteke de eerste grote kans, maar de Belg volleerde in de 25ste minuut over. Daarna was het de beurt aan Charles N'Zogbia, maar die vond Mark Schwarzer op zijn weg. In de 55ste minuut was het wél raak voor Villa. N'Zogbia schoot raak na een goede actie van Andreas Weimann.

Maar lang hield die voorsprong niet stand, aangezien elf minuten later Fabian Delph de bal achter zijn eigen doelman kopte. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 1-1 in Birmingham.

Southampton - West Ham United 1-1Southampton, waar Jos Hooiveld weer een basisplaats had, leek tegen West Ham United op weg naar de vierde competitiezege op rij toen Gastón Ramírez de thuisclub na een klein uur op voorsprong zette. Maar het antwoord van West Ham United liet niet lang op zich wachten. Andy Carroll schoot in de 66ste minuut een vrije trap binnen via Southampton-middenvelder Steven Davis.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.