Collectief De Graafschap sterker dan matig Vitesse

De Graafschap heeft de Gelderse derby met Vitesse met 1-0 gewonnen. Het verschil tussen beide ploegen lag met name op het vlak van de collectiviteit.

Collectief De Graafschap sterker dan matig Vitesse

Op de Vijverberg toonde De Graafschap veel meer een eenheid te zijn dan Vitesse. De Superboeren steunden elkaar in moeilijke situaties waar de spelers van Vitesse vaak op zichzelf waren aangewezen.

De Graafschap werd op weg geholpen door een makkelijk verdiende strafschop. Geert den Ouden leek in een duel met Rogier Molhoek erg makkelijk naar de grond te gaan, maar scheidsrechter Eric Braamhaar wees gedecideerd naar de stip. Hoewel Jason Oost de penalty matig inschoot, was het wel 1-0 voor de thuisclub.

De voorsprong had grote invloed op het wedstrijdverloop. Vitesse, dat beter aan de wedstrijd was begonnen, ging steeds geforceerder op zoek naar de gelijkmaker. Veel kansen kregen de gasten niet. De jonge spits Ricky van Wolfswinkel was nog de gevaarlijkste man, maar ook hij slaagde er niet in doelman Erik Heijblok te verschalken.

De Graafschap bleef goed in de organisatie spelen en kreeg op de counter kansen om het duel te beslissen. Den Ouden en Oost hadden het vizier niet op scherp staan en daardoor bleef de derby tot het einde spannend. Omdat het slotoffensief van Vitesse krachteloos was, bleef het bij 1-0 voor De Graafschap dat na veertien wedstrijden eindelijk weer eens won in de Eredivisie.

Waar De Graafschap zich naar de eerste zege van het seizoen knokte, kent Vitesse een moeizame start van de competitie. Na twee wedstrijden staat de ploeg van coach Hans Westerhof nog op nul punten.

Bekijk hier al onze video's