Coleman: 'Robben kan iedere defensie opensplijten'

Reacties

Bondscoach Chris Coleman zag dat Wales vrijdagavond niet was opgewassen tegen een Arjen Robben in topvorm. De keuzeheer laakte na de 2-3 nederlaag tegen Oranje de verdedigende arbeid van zijn elftal.

Coleman: 'Robben kan iedere defensie opensplijten'

'We gaven te veel ruimte weg en Robben kan iedere defensie opensplijten in deze vorm', luidde de conclusie van Coleman bij Sky Sports. De Bayern München-aanvaller was met twee goals de grote uitblinker bij de oefenwedstrijd in Cardiff.

De nationale selectie van Wales kan volgens Coleman niet alleen teren op kwaliteit. 'We hebben spelers van wereldklasse die een wedstrijd kunnen beslissen. We kunnen goed voetballen en kansen creëren, maar we moeten strijden als leeuwen om tegengoals te voorkomen', legde hij de vinger op de zere plek.

'We zijn niet goed genoeg om op zestig of zeventig procent te spelen tegen zo'n tegenstander. Nederland heeft veel kritiek gehad, maar heeft nog steeds topspelers. We moeten zeer geconcentreerd en gemotiveerd zijn om een goed resultaat te halen', liet de bondscoach aan duidelijkheid niets te wensen over.

Coleman was wel te spreken over de productiviteit van Wales bij afwezigheid van de sterspelers. 'We hebben twee keer gescoord zonder Gareth Bale en Aaron Ramsey, wat belangrijk is gezien hun aandeel in onze EK-kwalificatiecampagne.' Wales kwalificeerde zich voor het eindtoernooi in Frankrijk door als tweede te eindigen in Groep B, waar België de sterkste was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.